MAE a lansat programul anual de burse oferite de România cetăţenilor străini din statele non-UE

0
48
mae

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a lansat, marţi, Programul anual de burse oferite de România cetăţenilor străini din statele non-UE, pentru anul universitar 2024-2025.

Programul este derulat prin intermediul MAE şi urmăreşte dezvoltarea şi aprofundarea pe termen lung a relaţiilor bilaterale cu statele de provenienţă a studenţilor, precum şi promovarea mai eficientă a instituţiilor de învăţământ superior româneşti la nivel global, arată un comunicat al ministerului român.

Aplicaţiile individuale ale candidaţilor pot fi încărcate pe platforma online în perioada 16 ianuarie – 16 martie, rezultatele selecţiei urmând a fi anunţate în jurul datei de 15 iulie.

Mai multe detalii privind condiţiile de eligibilitate, nivelurile de studii acoperite şi documentele necesare pentru depunerea candidaturilor pot fi obţinute accesând site-urile www.studyinromania.gov.ro, scholarships.studyinromania.gov.ro sau site-ul MAE, secţiunea Burse oferite cetăţenilor străini de statul român.

Pentru anul universitar anterior, pe platformă au fost depuse peste 50.000 de candidaturi, pentru 500 de burse.

„Studenţii străini reprezintă o punte de legătură între România şi statele lor de origine şi sunt convinsă că, pe lângă facilitarea formării profesionale a viitoarelor elite intelectuale ale acestora, succesul de care se bucură acest program în ultimii ani, reprezintă şi un model de bună practică în cadrul efortului colectiv de îmbunătăţire a accesului la educaţie la nivel global”, a subliniat secretarul de stat pentru relaţii instituţionale Janina Sitaru, citată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.