MAE informează că până în prezent nu există informaţii despre existenţa unor cetăţeni români printre victimele accidentului din Italia

1
193
mae

Purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip, a declarat, marţi seara, pentru AGERPRES că până în prezent nu există informaţii despre existenţa unor cetăţeni români printre victimele accidentului din Italia.

„Până în acest moment nu avem informaţii despre existenţa unor cetăţeni români printre victimele accidentului. De asemenea, până în acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară”, a precizat Radu Filip.

MAE a menţionat că reprezentaţii oficiului consular menţin contactul cu autorităţile locale italiene, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară în funcţie de solicitări, conform competenţelor legale.

Cel puţin douăzeci de persoane au murit şi mai multe au fost rănite, marţi seara, la Veneţia, când un autobuz care funcţiona cu gaz metan a căzut de pe un pod şi a luat foc, potrivit primăriei acestui oraş din nord-estul Italiei, scrie AFP.

„O tragedie a lovit comunitatea noastră în această seară”, cu „numeroase victime printre cei prezenţi la bordul autobuzului care a căzut” de pe un pod în apropiere de Mestre, pe uscat, a deplâns pe Facebook primarul Luigi Brugnaro, descriind „o scenă apocaliptică”.

Întrebat de AFP, purtătorul de cuvânt al primarului a raportat un bilanţ de „cel puţin 20 de morţi, printre care doi copii”.

„Cel puţin zece persoane rănite, de gravitate diferită, au fost deja evacuate de la locul accidentului şi transportate la spitale” din regiune, în special în Mestre, Padova şi Treviso, a precizat el. „Operaţiunile continuă pentru salvarea şi centralizarea altor posibili răniţi”, a adăugat el.

Direcţia sanitară a provinciei Veneţia a declanşat imediat planul de urgenţă pentru un aflux maxim de persoane rănite, rechemând medicii la spitale şi personalul de la urgenţe.

Potrivit pompierilor de la Veneţia, autobuzul „a luat foc” după ce a căzut de pe un pod peste linia de cale ferată între Mestre şi Marghera, două localităţi care fac parte din Veneţia.

Cotidianul „Il Corriere della Sera” a relatat că autobuzul unei linii locale a ieşit de pe banda de circulaţie, a spart de bara de protecţie de pe margine şi s-a prăbuşit pe calea ferată după o cădere de 30 de metri.

Se pare că autobuzul a luat foc după ce a intrat în contact cu firele electrice, potrivit „Il Corriere”. Potrivit ministrului de Interne, Matteo Piantedosi, „factorul agravant l-a reprezentat funcţionarea cu gaz metan, astfel că focul s-a extins rapid”.

Sursa: AGERPRES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.