MAE: Marinarul răpit în Togo a fost eliberat

0
146
mae

Marinarul român, răpit în data de 29 noiembrie în Republica Togo, a fost eliberat, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

„În continuarea informaţiilor comunicate cu referire la incidentul produs la data de 29 noiembrie 2020, în largul portului Lome (Republica Togo), în care a fost implicată nava Agisilaos, incident în cadrul căruia un cetăţean român, membru al echipajului navei menţionate, a fost răpit, Celula de Criză interinstituţională convocată imediat după incident din dispoziţia ministrului afacerilor externe informează că cetăţeanul român a fost eliberat şi urmează să fie repatriat în zilele următoare„, a precizat un comunicat al MAE.

Pentru soluţionarea situaţiei cetăţeanului român, a adăugat MAE, celula de criză interinstituţională a întreprins, de la convocarea acesteia şi până la eliberarea cetăţeanului român, demersuri specifice, în cooperare cu compania angajatoare şi cu parteneri internaţionali.

Totodată, Ambasada României în Nigeria întreprinde toate demersurile necesare pentru efectuarea formalităţilor specifice în vederea revenirii cetăţeanului român, în siguranţă, în ţară, a mai precizat MAE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.