MAE: Ministrul a evidenţiat importanţa alinierii depline a partenerilor din Balcani la deciziile Uniunii Europene

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a participat luni, la reuniunea ministerială UE – Balcanii de Vest, prilej cu care a evidenţiat importanţa alinierii depline a statelor partenere din Balcani la deciziile Uniunii Europene în domeniul Politicii Externe şi de Securitate Comună (PESC), informează MAE.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), în cadrul reuniunii, care a avut loc în marja reuniunii Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles, discuţiile au vizat angajamentul asumat de UE şi partenerii din regiune de a avansa şi aprofunda cooperarea în domeniul Politicii Externe şi de Securitate Comună a Uniunii Europene, în contextul ameninţărilor asimetrice la adresa regiunii, ca efect al agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

Ministrul Luminiţa Odobescu a salutat pachetul extindere din acest an, publicat de Comisia Europeană la 8 noiembrie, precum şi adoptarea Planului de Creştere pentru Balcanii de Vest. A reiterat, de asemenea, susţinerea fermă a României pentru parcursul european al Balcanilor de Vest şi a evidenţiat contribuţia pe care noul Plan de Creştere o poate avea la avansarea procesului de integrare, reamintind de importanţa continuării reformelor, de către toţi partenerii, se arată în comunicatul transmis de MAE.

În contextul provocărilor fără precedent cu care se confruntă regiunea, inclusiv ca efect al agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, oficialul român a evidenţiat importanţa alinierii depline a partenerilor din Balcani la deciziile Uniunii Europene în domeniul Politicii Externe şi de Securitate Comună (PESC). De asemenea, ministrul Odobescu a evidenţiat participarea substanţială a României la operaţia KFOR şi la misiunea EUFOR Althea, o dovadă importantă a angajamentului puternic al României faţă de regiunea Balcanilor de Vest, precizează sursa amintită.

Sursa: AGERPRES

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati