Magia Crăciunului coboară peste București – ”Tramvaiul de poveste” și ”Tramvaiul colindelor” îi vor bucura pe cei mici!

Societatea de Transport Bucureşti (STB) va pune în circulaţie, în perioada 22 – 26 decembrie 2020, „Tramvaiul de Poveste”, un model de epocă din parcul propriu, gătit special pentru Sărbătoarea de Crăciun, a anunţat, luni, STB.

Acesta va circula în intervalul orar 16:00 – 21:00, iar călătorii vor fi întâmpinaţi cu voie bună, pe acordurile celor mai frumoase şi vesele colinde româneşti şi internaţionale.

„Într-un an dificil, cu multe schimbări şi situaţii neprevăzute, ne dorim, mai mult ca oricând, să colindăm Bucureştiul în haine de sărbătoare pentru a menţine viu spiritul Crăciunului în vremuri greu încercate. (…) Copiii sunt cei care întregesc acest tablou idilic, astfel încât ne dorim să le aducem multe zâmbete şi multă bucurie în suflete prin această iniţiativă, demersul nostru fiind în primul rând dedicat lor”, a declarat directorul general al STB SA, Mihai Petcu.

Bucureştenii dornici de o plimbare vor putea admira oraşul la ceas de seară şi vor putea petrece câteva momente în compania magică a lui Moş Crăciun, a cărui tolbă este mereu plină de daruri pentru cei mici.

„Tramvaiul de Poveste” va pleca în traseu din Piaţa Presei, mergând pe Bulevardul Expoziţiei, Bulevardul Ion Mihalache, ajungând apoi în Piaţa Victoriei, cu întoarcere la Gara Basarab.

Potrivit sursei citate, accesul se va face în limita locurilor disponibile, în cazul copiilor fiind permis un singur însoţitor, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Societatea de Transport Bucureşti STB SA va pune la dispoziţia călătorilor dezinfectant şi măşti de protecţie.

În perioada menţionată, „Tramvaiul de Poveste” va avea 3 curse în intervalul orar 16:00 – 21:00, cu plecare de la terminalul Piaţa Presei la orele 16:00, 17:40 şi 19:20, iar de la terminalul Gara Basarab la orele 16:45, 18:25 şi 20:05.

De asemenea, din 27 decembrie 2020, până pe 2 ianuarie 2021, tramvaiul va avea câteva trasee speciale, respectiv în 27 decembrie 2020 va circula pe traseul liniei 10, pe 28 decembrie – Piaţa Victoriei – Obor – Sfântul Gheorghe, 29 decembrie, pe traseul Dudeşti – Mărăşeşti – Piaţa Unirii, în 30 decembrie va circula pe traseul Şura Mare – Parcul Carol – Piaţa Unirii, iar pe 31 decembrie 2020 – pe la Piaţa Unirii – Trafic Greu – Ghencea.

De asemenea, în prima zi din noul an pe 1 ianuarie 2021 traseul „Tramvaiului de Poveste” va fi cel al liniei 10, iar pe 2 ianuarie 2021 pe traseul Piaţa Victoriei – Obor – Sfântul Gheorghe.

Totodată, din dorinţa de a aduce un strop de bucurie şi o pată de culoare călătorilor bucureşteni, STB „scoate la colindat” tramvaiul Bucur LF, special decorat cu motive specifice Crăciunului.

Astfel, în perioada 21 decembrie 2020 – 2 ianuarie 2021, călătorii Liniei 1 de tramvai vor putea asculta o selecţie colinde româneşti precum şi cântece de iarnă.

„‘Tramvaiul Colindelor’ este un proiect de suflet prin care STB SA îşi doreşte să fie mai aproape de călătorii săi şi să întregească magia Crăciunului printr-o atmosferă relaxantă şi veselă, aducând bucurie în cele mai circulate zone din Capitală. Accesul în ‘Tramvaiul Colindelor’ este permis tuturor călătorilor, vehiculul având un program normal de funcţionare, cu oprire în toate staţiile Liniei 1” , spun reprezentanţii societăţii. 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati