Magia lui Puccini revine la Promenada Operei! Ediția a XIV-a, pe 27 septembrie

Tradiționalul spectacol open-air cu care Opera Națională București își deschide stagiunile a ajuns la a XIV-a ediție. Anul acesta, Promenada Operei – Puccini per sempre va avea loc vineri, 27 septembrie, și va cuprinde 10 ore de muzică, activități artistice și relaxare în aer liber.

Evenimentul principal – Gala Extraordinară Promenada Operei – Puccini per sempre

Vineri, 27 septembrie, începând cu ora 19:00, pe scenă se va desfășura Gala Extraordinară Promenada Operei – Puccini per sempre, un program integral din creația marelui compozitor, concertul încadrându-se în seria evenimentelor care marchează Anul Puccini în România. Cu participarea soliștilor, orchestrei, corului și baletului Operei Naționale București, dirijor Adrian Morar, în calitate de invitat.

Evenimentul va aduce pe scenă artiști ai Operei Naționale București precum sopranele Madeleine Pascu, Cristina Maria Oltean, Veronica Anușca, Irina Iordăchescu, Mădălina Barbu, Crina Zancu, Georgiana Dumitru; tenorii Daniel Magdal, Alin Stoica, Andrei Petre, Liviu Indricău; baritonul Adrian Mărcan și balerinii Maria Gogonea, Răzvan Cacoveanu, Raluca Jercea și Cristian Șușu, alături de Corul și Orchestra Operei Naționale București. Spectacolul va beneficia de un concept de lumini și videomapping original, iar regia poartă semnătura lui Alexandru Nagy.

Dintre ariile și duetele ce urmează a fi interpretate amintim: Donna non vidi mai din opera Manon Lescaut, Quando m’en vo’ din opera La Bohème, E lucevan le stelle din opera Tosca, O mio babbino caro din opera Gianni Schicchi, Vissi d’arte din opera Tosca, O soave fanciulla din opera La Bohème și arii celebre precum In questa reggia  din opera Turandot și Nessun dorma din opera Turandot.

Emoția și pasiunea muzicii clasice se vor împleti în pași de dans, prin prezența Baletului Operei Naționale București și interpretări solistice de excepție pe esplanada din fața primei scene lirice a țării.

Accesul la eveniment este liber și se va realiza începând cu ora 12:00.

Opera Labirint – activități în aer liber pentru întreaga familie

Opera Labirint este o călătorie sonoră în universul magic al Operei în care veți fi ghidați de soliștii Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical “Ludovic Spiess”, Studioul de Balet pentru Copii și Tineret al Operei Naţionale Bucureşti, pianiștii Gabriel Gîțan și Bogdana Grecova și balerinii Raluca Jercea, Ana Toderică și Horia Bucur.

Călătoria este regizată de Alexandru Nagy, susținută de PopCola, și va avea loc din oră în oră în intervalul 12:00-17:00 pe esplanada Operei Naționale București.

Experiența Opera Labirint face parte din proiectul Opera Verde al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” care își propune utilizarea și reutilizarea responsabilă a resurselor în beneficiul noii generații de artiști.

Spațiul destinat evenimentului este delimitat în trei zone specifice:

Zona A – zona de food court (rulote);

Zona B – scena (aprox. 1.000 de locuri);

Zona C – Opera Labirint și zonă de relaxare;

Detaliile complete ale programului se regăsesc pe www.operanb.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati