MAI a intensificat în acest weekend acţiunile desfăşurate în stradă

Structurile Ministerului Afacerilor Interne au intensificat în acest weekend acţiunile desfăşurate în stradă pentru creşterea nivelului de siguranţă pe drumurile publice şi pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor comise cu violenţă şi a celor referitoare la droguri.

La nivelul întregii ţări au fost desfăşurate peste 1.100 de acţiuni şi 1.857 de filtre la care au participat aproximativ 6.310 de poliţişti de la mai multe structuri, precum ordine publică, investigaţii criminale, transporturi, rutieră, acţiuni speciale, dar şi jandarmi, poliţişti de frontieră şi poliţişti locali.

Pentru identificarea conducătorilor auto care pot reprezenta un pericol pe drumurile publice, poliţiştii rutieri au efectuat 14.838 de testări cu dispozitivele etilotest/alcooltest, iar 1.637 de şoferi au fost verificaţi cu aparatele care semnalează consumul de substanţe psihoactive.

Echipajele de poliţie rutieră au reţinut 1.282 de permise de conducere dintre care 220 pentru consum de alcool la volan şi 58 pentru consum de substanţe interzise.

De asemenea, au fost reţinute 542 de permise pentru depăşirea vitezei legale şi au fost retrase 637 de certificate înmatriculare.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au constatat 712 infracţiuni, dintre care 12 pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, 64 pentru conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere, 87 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi 60 pentru conducerea sub influenţa unor substanţe psihoactive. Totodată, au fost constatate 71 de infracţiuni prevăzute de legislaţia anti-drog.

Angajaţii MAI au aplicat 17.368 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de peste 6,2 milioane lei, cele mai multe dintre acestea ( 13.241) fiind aplicate de poliţişti ca urmare a săvârşirii unor abateri la regimul rutier. 3.892 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru depăşirea limitelor de viteză şi 198 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Totodată, au fost aplicate 3.175 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

În plus, au fost depistate 20 de persoane date în urmărire naţională şi internaţională şi au fost identificate 32 de vehicule furate.

Structurile MAI au desfăşurat la nivelul întregii ţări activităţi de prevenire şi consiliere prin care aproximativ 6.600 de cetăţeni au primit recomandări cu privire la cele mai importante măsuri de protecţie pe care trebuie să le ia pentru a nu deveni victime ale unei infracţiuni şi au fost consiliaţi cu privire la efectele negative ale consumului de droguri.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus ca în perioada următoare, să fie intensificate misiunile de combatere şi prevenire a infracţionalităţii pentru a creşte gradul de siguranţă publică.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati