Mai mult de 1.300 de kilograme de materiale pirotehnice ridicate de polițiștii din Capitală – VIDEO

Peste 1.300 de kilograme de materiale pirotehnice au fost ridicate de polițiștii din Capitală, de la două adrese din sectoarele 4 și 6.

”Ieri, 7 noiembrie, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au desfășurat activități pentru verificarea modului de respectare a legalității comercializării bunurilor din categoria celor prevăzute în Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, în mai multe zone din Capitală, iar în urma a două acțiuni au ridicat peste 1.300 de kg. de articole pirotehnice”, arată Poliția Capitalei, într-un comunicat de presă.

S-a pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanţe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, la o adresă din Sectorul 4, unde existau date și indicii că s-ar desfășura activități infracționale pe linia nerespectării regimului materiilor explozive.

La percheziții au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor peste 1.200 de kg. de articole pirotehnice, deținute în mod ilegal de către un bărbat, de 28 de ani.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

De asemenea, tot în cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 6, cu sprijinul polițiștilor Secției 25, au depistat, în Sectorul 6, doi bărbați, de 20, respectiv 25 de ani, în timp ce ofereau spre vânzare aproximativ 100 de kg. de articole pirotehnice.

Cercetările sunt continuate

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „orice operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”, faptă prevăzută de Legea 126/1995 republicată.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăție.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati