Mai multe artere din București vor fi cu sens unic

1
345
Foto: Brigada Rutiera

Capitala începe să-și reorganizeze traficul. Mai multe artere vor fi cu sens unic. Iar în zonele aglomerate vor fi create benzi speciale pentru transportul în comun. Soluția a dat roade în alte orașe mari, cum ar fi Clujul ori Timișoara.

Într-un clasament internațional, Bucureștiul este pe un loc fruntaș în lume la numărul de ore pe care un șofer le pierde în trafic, peste 100 pe an.

Calea Floreasca este mai mereu blocată, din cauza mașinilor parcate pe margine. Pe aceasta arteră traficul va fi cu sens unic, așa cum prevede noul proiect de sistematizare a traficului.

Concret, de la intersecția cu Bulevardul Ștefan cel Mare, Calea Foreasca va fi cu sens unic până la intersecția cu Bulevardul Mircea Eliade. De aici, pe același sistem, Radu Beller și Calea Dorobanți vor funcționa la fel. În total, doar în Sectorul 2 în ultimii doi ani peste 30 de străzi au devenit cu sens unic.

Stelian Bujduveanu, Viceprimarul Capitalei: Avem repararea tuturor bordurilor, trotuarelor, vorbim de o refacere a asfaltului, ridicarea capacelor de canalizare la nivelul la care trebuie să existe în București. Acest proiect a venit pentru a decongestiona traficul, pentru a aduce două benzi pe sens în zona de Nord. Pe partea dreaptă a bulevardului așa cum suntem orientați, spre zona de Nord vor rămâne locurile de parcare cu plată.”

Marian Bârgău, Director general Adiministrația Străzilor: „În luna august cu siguranță vom circula pe sens unic. Ne dorim să facem benzi unice și pe partea de Arcul de Triumf, Regele Mihai, Kiseleff, Aviatorilor. Ne dorim să integrăm această parte de transport în comun ca și o soluție alternativă.”

Tot în această vară, anunță administrația, și în alte zone aglomerate vor fi lucrări, mai ales că Bucureștiul urmează să primească 100 de autobuze electrice noi.

De exemplu, de la Arcul de Triumf spre Piața Presei Libere, pe Bulevardul Regele Mihai un sens de mers va fi dedicat transportului public. Benzi dedicate autobuzelor vor fi și pe Bulevardele Constantin Prezan și Aviatorilor.

Tot pentru fluidizarea traficului, până la finalul anului în Sectorul 4, în zona Eroii Revoluției va fi deschis un pasaj pietonal subteran. Iar Calea Șerban Vodă va fi lărgită cu încă două benzi.

sursa: stirileprotv.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.