Mai multe creșe din Sectorul 2 se vor redeschide începând de luni

Primăria sectorului 2, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2, anunţă că, începând cu data de luni, 22 iunie mai multe creşe din subordine îşi vor relua activitatea.

– Creşa Ciobănaşului – Str. Ciobănaşului nr. 23, Sector 2
– Creşa Sinaia – Aleea Sinaia nr. 4, Sector 2
– Creşa Teiul Doamnei – Str. Teiul Doamnei nr. 99, Sector 2
– Unitatea de Educaţie Timpurie Grădiniţa nr. 23 – Str. Gheorghe Răduţă nr. 1, Sector 2

În contextul reglementărilor privind protecţia şi prevenirea infectării cu CoVid – 19, creşele vor funcţiona la capacitate redusă, după cum urmează:

Nr. crt. / Denumire Creşă / Adresa / Capacitatea / Capacitatea diminuată
1. Creşa Ciobănaşului – Str. Ciobănaşului nr. 23, Sector 2 – 175 locuri – 80 locuri
2. Creşa Sinaia – Aleea Sinaia nr. 4, Sector 2 – 80 locuri – 38 locuri
3. Creşa Teiul Doamnei – Str. Teiul Doamnei nr. 99, Sector 2 – 80 locuri – 38 locuri
4. Unitatea de Educaţie Timpurie Grădiniţa nr. 23 – Str. Gheorghe Răduţă nr. 1, Sector 2 – 30 locuri – 15 locuri

Activitatea Unităţii de Educaţie Timpurie Grădiniţa nr. 137 situată în str. Plumbuita nr. 5, Sector 2, va rămâne în continuare suspendată, deoarece nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 1.076 din 12 iunie 2020 privind stabilirea măsurilor necesare în vederea redeschiderii creşelor, grădiniţelor, afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, iar părinţii vor fi orientaţi către Creşa Teiul Doamnei şi Creşa Sinaia.

În acest sens, a fost elaborată „Procedura de sistem privind acordarea de servicii de îngrijire, supraveghere şi educaţie timpurie prin intermediul creşelor/unităţilor de educaţie timpurie pe perioada pandemiei de COVID-19” (Cod: PS-09-03)

Înscrierile se vor face în baza unei declaraţii pe proprie răspundere (modelul va fi regăsit pe pagina www.social2.ro).

Totodată, părinţii vor fi informaţi şi consiliaţi cu privire la respectarea prevederilor privind predarea şi primirea copiilor la creşă, respectarea circuitelor de intrare – ieşire şi obligativitatea triajului epidemiologic.

De asemenea, recomandăm respectarea cu stricteţe a măsurilor impuse. Astfel, rugăm părinţii să nu aducă jucării sau alte obiecte personale ale copiilor pentru a împiedica riscul de infectare a acestora.

„Conştiente de importanţa serviciilor oferite în creşele din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2, autorităţile locale vor asigura pentru unităţile de educaţie timpurie menţionate condiţiile optime de desfăşurare a activităţii de supraveghere şi îngrijire a copiilor preşcolari, alocând în acest sens toate resursele financiare, materiale şi umane, astfel încât aceştia să beneficieze de o asistenţă optimă, de siguranţă şi educaţie, în conformitate cu nevoile lor şi în parteneriat cu familia”, a declarat Primarul Sectorului 2, Toader Mihai.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati