Mai multe linii de tramvai din Capitală intră într-un proces de modernizare

Mai multe linii de tramvai din Capitală intră într-un proces de modernizare, după ce consilierii generali au aprobat, în ultima şedinţă, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, un proiect în acest sens.

Astfel, Consiliul General a dat undă verde proiectului de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii „Extinderea delimitării amprizei caii de rulare a tramvaielor faţă de carosabilul destinat traficului rutier prin garduri de protecţie pe tronsonul modernizat al liniilor 19, 23, 27, cuprins între Şoseaua. Mihai Bravu – Str. Dristorului de pe B-dul Cămil Ressu”.

„Circulaţia tramvaielor liniilor 19, 23, 27, pe tronsonul de pe B-dul Cămil Ressu, cuprins între Şoseaua Mihai Bravu şi Str. Dristorului, este îngreunată de circulaţia autovehiculelor care pătrund pe ampriza liniei de tramvai şi împiedica o frecvenţă de circulaţie constantă a tramvaielor, conform graficelor STB SA”.Prin delimitarea caii de rulare a tramvaielor, va creşte viteza de exploatare şi frecvenţa acestor mijloace de transport în comun, spre beneficiul cetăţenilor”, a precizat PMB.

Lungimea totală a traseului delimitat este de 250 metri liniari, iar valoarea totală a investiţiei este de 132.302, 29 lei.

Conform Studiului de fezabilitate, prin delimitarea liniei de tramvai, se va obţine o viteză medie de exploatare de 13,67 km/h pentru linia 19, 13,80 km/h pentru linia 23, 13,72 km/h pentru linia 27, respectiv o capacitate de transport de 1551 călători/oră şi sens pentru linia 19, 1231 călători/oră şi sens pentru linia 23, 1926 călători/oră şi sens pentru linia 27.

Culoare unice au mai fost realizate prin separarea caii de rulare pentru 5 dintre liniile de tramvai cu utilizare intensă: 1, 10, 21, 41, şi 32.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati