UPDATE Mai multe mașini, avariate în București și Ilfov din cauza vântului. Linii STB, blocate pe Prelungirea Ghencea

A fost cod galben de furtună în Capitală și în Ilfov. Ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codului galben, până astăzi ora 10:00, ISU B-IF a gestionat 61 de intervenții (54 în București și 7 în Ilfov) pentru îndepărtarea a 41 de copaci, 12 elemente de construcție, 6 stâlpi, 1 cablu de electricitate și 1 semafor. Au fost avariate 32 de autoturisme.

UPDATE Ora 10.25: Furtuna a făcut prăpăd în Capitală în cursul nopții. Până la această oră, echipele ISU București Ilfov au intervenit pentru îndepărtarea a 41 de copaci, 12 elemente de construcție, 6 stâlpi, 1 cablu de electricitate si 1 semafor.

Mai mulți copaci au fost răpuși la pământ, după vijelia de aseară din Capitală. În urma fenomenelor meteo nevaforabile. Au fost avariate 32 de autoturisme.

Masina avariata școala Nicolae Labiș – Sector 3

Știre inițială

Pompierii de la ISU BIf au intervenit, noaptea trecută, în 23 de situații generate de vântul puternic. Au căzut 15 copaci, 5 elemente de construcție, un stâlp și un semafor. Copaci căzuți pe carosabil au îngreunat circulația pe str. Anastasiu Constantin, str. Roșia Montana, str. Arhitect Hârjeu și Aleea Salaj, potrivit Buletin de București.

Liniile 122, 185, 322, 385, 422, 423, 425 și 485 – blocate pe Prelungirea Ghencea, din cauza unui copac căzut în zona stației Prelungirea Ghencea. Autobuzele circulă deviat. S-au luat măsuri de deviere, anunță STB.

Agenţia Naţională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru Capitală şi judeţul Ilfov, valabilă pentru intervalul 3 aprilie, ora 23:00 – 5 aprilie, ora 10:00.

“Vremea va fi închisă și se va răci accentuat. Temporar va ploua însemnat cantitativ (15…25 l/mp), iar vântul se va intensifica și va atinge viteze de 55…65 km/h. Temperatura maximă a zilei de marți, 4 aprilie, se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar minimele vor fi de 3…5 grade”, precizează ANM.

Meteorologii spun că toată săptămâna va fi una în care temperaturile vor fi scăzute şi va ploua.

„Vremea rămâne deosebit de rece toată săptămâna şi este posibil să plouă, dar cele mai severe fenomenme vor fi azi şi mâine. Abia în weekendul următor, de Florii, este posibil să simţim o încălzire a temperaturii maxime, care ar putea ajunge la 14 grade Celsius”, a declarat, pentru Buletin de Bucureşti, meteorologul Florinela Georgescu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati