Mai mulți elevi şi profesori, premiaţi la Gala de Excelenţă în Educaţie a Sectorului 2

Elevi şi profesori din şcolile sectorului 2 al Capitalei au fost premiaţi în cadrul primei ediţii a Galei de Excelenţă în Educaţie, derulată în Aula Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei.

Laureaţii au fost apreciaţi pentru rezultatele excepţionale de anul acesta, pentru proiectele speciale pe care le derulează în cadrul Academiei Copiilor Sector 2, un program prin care elevii urmează gratuit cursuri, în paralel cu programa şcolară, pentru a obţine o educaţie solidă.

În cadrul Galei de Excelenţă în Educaţie a Sectorului 2, prezentată de Andreea Marin, au fost acordate opt trofee, iar laureaţii au fost anunţaţi de persoane cunoscute din showbiz, administraţie locală sau învăţământ.

Laureaţii primei ediţii a Galei de Excelenţă în Educaţie:

Premiul pentru campanii umanitare:

Şcoala gimnazială Petre Ghelmez pentru Campania Zâmbete în cutie (director Mairana Dinu) . Anunţator: Mirela Retegan

Premiul pentru contribuţia la dezvoltarea comunităţii:

Liceul tehnologic special Regina Elisabeta (director Eugen Trifan şi Preotul Emanuel Englert. Anunţator: Preotul Mihai-Cristian Popescu (Protopop al Protoieriei Sector 2)

Premiul pentru proiecte speciale:

Şcoala gimnazială Ferdinand I (director Violeta Dascălu). Anunţator Bogdan Gârbu (directorul Direcţiei Generale pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar)
Premiul de Excelenţă în Muzică: Corul Şcolii Gimnaziale nr. 4 (director Carmen Buican). Anunţator: Eugen Ilea (preşedinte FNAP-IP)

Premiul de Excelenţă în Teatru:

Trupa Brainstorming (Colegiul Naţional George Coşbuc). Anunţator: Ioana Ginghină

Premiul pentru dezvoltare durabilă:

Florica Voica (Inspector şcolar pentru învăţământ preprima). Anunţator: Marina Manea (Inspector Şcolar General Adjunt)

Premiul pentru întreaga carieră:

Sever Popa (director Colegiul Naţional Mihai Viteazul). Anunţator: Mugur Mihai Toader (Primarul Sectorului 2)

Premiul pentru voluntariat: echipa de voluntari Talk About Life (coordonator Anemaria Cîrlan. Anunţator: Dan-Cristian Popescu (Viceprimarul Sectorului 2).
Evenimentul a fost încheiat cu un recital extraordinar de colinde susţinut de corul psaltic TRONOS.

Evenimentul face parte din proiectul „Academia Copiilor Sector 2”, cel mai mare program educaţional din România. Iniţiat de Primăria Sectorului 2 în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, acest program însumează peste 37.000 înscrieri la cursuri gratuite şi opţionale adresate tuturor copiilor din sistemul de învăţământ din Sectorul 2. Astfel, de la copiii din grădinite, până la liceenii plini de creativitate, toţi cursanţii sunt îndrumaţi in tainele a 30 discipline de către aproape 600 de profesori şi instructori.

„Aceasta a fost prima ediţie a Galei de Excelenţă în Educaţie a Sectorului 2! Felicit toţi câştigătorii din această seară pentru lucrurile frumoase pe care le fac! Mulţumim profesorilor, coordonatorilor şi instituţiilor care fac posibilă derularea în cele mai bune condiţii a programului „Academia Copiilor Sector 2″!” , a declarat pe scenă Andreea Marin.

Academia Copiilor Sector 2 îşi propune ca, prin intermediul educaţiei formale şi nonformale, să contribuie la îmbunătăţirea rezultatelor elevilor, la mărirea gradului de promovabilitate la examenele naţionale, la prevenirea abandonului şcolar, la orientarea în carieră şi dezvoltarea personală, la identificarea şi dezvoltarea abilităţilor copiilor încă de la cele mai fragede vârste. De asemenea, un alt scop important al proiectului este însuşirea unor bune practici pentru creşterea calităţii vieţii copiilor prin sport şi programe de sănătate.

Patru din cele mai influente persoane din social media, Ioana Ginghină (actriţă) şi Dorian Popa (cântăreţ, vlogger), Mirela Retegan (Antrenorul Părinţilor, creatoarea fenomenului Zurli) şi Selly (cel mai influent vlogger din România), au devenit ambasadorii proiectului „Academia Copiilor Sector 2” şi vor promova în rândul copiilor şi al părinţilor importanţa dobândirii unei educaţii în vederea dezvoltării individului de la cele mai fragede vârste.

Cursurile se desfăşoară pe parcusrul a 32 de săptămâni, urmând structura anului şcolar, în perioada 30 septembrie 2019 – 12 iunie 2020, astfel:

– Învăţământul preşcolar

a) limbi străine (engleză, franceză, germană)

b) dansuri

c) muzică

– Învăţământul primar

a) limba română

b) matematică

c) limbi străine (engleză, franceză, germană)

d) activităţi sportive (karate, baschet, dansuri, sah, handbal)

e) arte vizuale şi abilităţi practice (desen, pictură, modelaj, colaje etc)

f) muzică

g) robotica

– Învăţământul gimnazial

a) limba română

b) matematică

c) limbi străine (engleză, franceză, germană)

d) activităţi sportive (karate, baschet, dansuri, sah, handbal)

e) dezvoltare personală (actorie teatru)

f) muzică

g) scriere creativă

h) consiliere în orientare şcolară şi profesională

i) sănătate şi prim-ajutor

j) robotica

– Învăţământul liceal

a) limba română

b) matematică

c) competenţe digitale

d) limbi străine (engleză, franceză, germană)

e) dezvoltare personală (abilităţi de comunicare în public si argumentarea discursului)

f) consiliere în orientarea în carieră

g) activităţi sportive (karate, baschet, dansuri, handbal)

h) planning familial

i) educaţia financiară

– Învăţământul special

– terapie ocupaţională

– meloterapie

– dans

– şah pentru nevăzători

– educaţie pentru sănătate

– autocunoaştere şi dezvoltarea imaginii de sine

– teatru de păpuşi

– planning familial

– consiliere şi orientare în carieră

– muzică instrumental

– arte vizuale şi abilităţi practice

Au fost incluse în program şi cursuri pentru elevii unităţilor de învăţământ cu regim special, adaptate prin tematică şi limbaj fiecărui grup ţintă.

De asemenea, preşcolarii beneficiază din acest an şcolar de posibilitatea de a studia limba străină aleasă de două ori pe săptămână, iar elevii claselor 0-VIII au putut opta pentru cursurile de robotică.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati