Mai multe percheziţii au fost făcute, miercuri, în Bucureşti şi în judeţul Caraş-Severin, într-un dosar de tortură şi lipsire de libertate, în care sunt vizaţi agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei Capitalei. Faptele ar fi avut loc în septembrie anul trecut.
UPDATE Este vorba despre 9 agenți de poliție, 7 de la secția 16 din Capitală, unul de la Poliția Ilfov, iar despre a noua persoană nu sunt, în acest moment, informații, scrie antena3.ro.
Aceștia au ajuns, în urmă cu scurt timp, la Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Surse apropiate anchetei spun că este posibil ca oamenii legii să fie reținuți pentru 24 de ore iar, mai apoi, prezentate în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Doi bărbaţi acuză că au fost bătuţi cu bestialitate de poliţişti, în Bucureşti
Mihai Ionuţ Ghiorghe, unul din bărbaţii implicaţi, a declarat în exclusivitate pentru Antena 3 că: „Am fost înjurat, mi s-au pus cătuşele, am fost băgat în maşină, mi s-au dat trei jeturi de spray paralizant în faţă. Am crezut că voi fi dus la Secţia de Poliţie, dar nu m-au legitimat, nici ei nu s-au legitimat. Au început să dea cu bastoanele în mine. Îmi dădeau cu picioarele în coaste şi cu pumnii în cap. M-au descălţat, m-au bătut la tălpi. M-au abandonat pe câmp.”
„Am scos buletinul, mi s-a aruncat buletinul din mână. Mi s-au pus mâinile la spate, am fost încătuşat, pus cu burta pe o maşină şi pur şi simplu aruncat peste nişte cauciucuri. Nu ştiu unde m-au dus, am avut noroc că mi-a rămas telefonul şi am văzut că sunt undeva în Ferentari”, a povestit și Teodor Nicolae Gheorghe, celălalt bărbat implicat în altercaţie.
ȘTIRE INIȚIALĂ
Miercuri au fost făcute percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţul Caraş-Severin, în baza a nouă autorizaţii emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti, informează un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
„Percheziţiile au fost efectuate într-o cauză având ca obiect infracţiunile de tortură şi lipsire de libertate în mod ilegal, presupus săvârşite în luna septembrie a anului 2020 asupra a două persoane vătămate”, arată sursa citată.
În plus, comunicatul menţionează că în prezent criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie audiază persoanele vizate de percheziţiile domiciliare, acestea având calitatea de agent de poliţie în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.