Mai mulți șoferi din București au rămas pietoni și s-au ales cu dosare penale

A fost razie de amploare în București! Peste 20 de șoferi au rămas fără permise de conducere, după ce au fost prinși sub influența drogurilor sau a băuturilor alcoolice. Agenții rutieri au dat aproape 50 de amenzi, în valoare totală de peste 43.000 de lei, potrivit antena3.ro.

”În noaptea de 16/17 Martie a.c., polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat în mai multe zone de interes operativ aflate pe raza de competență în scopul prevenirii accidentelor de circulație produse pe fondul conducerii vehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive”, transmite Brigada Rutieră a Capitalei.

Amenzi de peste 43.000 de lei

”În urma controalelor efectuate,  polițiștii rutieri au aplicat 49 de  sancțiuni contravenționale în valoare de peste 43.000 de lei și au constatat 6 infracțiuni la regimul rutier, după cum urmează:

  • 1 pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive;
  • 4 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului;
  • 1 pentru conducerea unui autovehicul cu permisul suspendat.

De asemenea, au fost reținute 18 permise de conducere, astfel:

  • 2 pentru depășirea regimului legal de viteză;
  • 4 pentru nerespectarea culorii roșu a semaforului electric;
  • 6 pentru infracțiunile la regimul circulației pe drumurile publice;
  • 5 pentru conducere sub influența alcoolului (contravenție);
  • 1 pentru adoptarea unui comportament agresiv în trafic.

Totodată, au fost reținute 4 certificate de înmatriculare pentru deficiențele tehnice constatate.

EXEMPLE:

1. Un tânăr în vârstă de 21 de ani a fost depistat pe o stradă din sectorul 4 în timp ce conducea un autovehicul sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În acest context, conducătorul autovehiculului a fost condus la sediul I.N.M.L. în vederea prelevării de mostre biologice, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal în conformitate cu prevederile art.336 alin.1 din Codul Penal.

2. Un bărbat în vârstă de 34 de ani a fost depistat în timp ce conducea un autovehicul pe o stradă din sectorul 2 sub influența substanțelor psihoactive.

În urma testării preliminare efectuate cu aparatul DrugTest, au rezultat indicii cu privire la posibila prezența în organism a substanțelor interzise.

Conducătorul autovehiculului a fost condus la sediul I.N.M.L. în vederea prelevării de mostre biologice, iar în cauză s-a deschis un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări “in rem” pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute și pedepsite de art. 336 alin.2 din Codul Penal.

3. Un bărbat în vârstă de 45 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 2, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma efectuării testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,72mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest context, conducătorul autovehiculului a fost condus la sediul I.N.M.L. în vederea prelevării de mostre biologice și a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute și pedepsite de art.336 alin.1 din Codul Penal.

4. Un bărbat în vârstă de 34 de ani a fost depistat conducând un autoturism pe o stradă din sectorul 3 având dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute și pedepsite de art. 335 alin.2 din Codul Penal”, se mai arată în comunicatul Brigăzii Rutiere.

Brigada Rutieră organizează permanent astfel de acțiuni în scopul reducerii numărului de accidente rutiere produse pe fondul consumului de alcool sau substanțe psihoactive și creșterii nivelului de disciplină și siguranță rutieră pe drumurile publice din municipiul București.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati