MAI: Peste 4.100 de amenzi, aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție

0
140

Peste 4.100 de amenzi au fost aplicate, în doar o zi, pentru nepurtarea măștii de protecție, a anunțat sâmbătă Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit MAI, în cursul zilei de vineri, efectivele Ministerului, alături de reprezentanţi ai altor instituţii, au continuat acţiunile de control, la nivel naţional, cu privire la modul de respectare a măsurilor de protecţie sanitară.

Au fost verificaţi peste 4.000 de operatori economici, peste 170 de operatori de transport persoane şi aproximativ 9.000 de obiective de interes, precum restaurante, terase, fast food-uri. De asemenea, au fost verificate peste 75.000 de persoane.

În total, au fost aplicate 4.850 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 840.000 de lei.

Principalele abateri constatate au vizat nerespectarea obligaţiei de a purta masca de protecţie, fiind aplicate 4.177 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 587.525 de lei. Alte 35 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 53.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

Totodată, au fost aplicate 630 de sancţiuni, în valoare de aproximativ 190.000 de lei pentru nerespectarea de către agenţii economici, instituţii publice sau persoane fizice a măsurilor privind organizarea ori participarea la evenimente publice sau private, transportul de persoane, organizarea programului de lucru ori nerespectarea restricţiilor privind deplasarea/libera circulaţie a persoanelor.
În urma controalelor efectuate, au fost întocmite 2 dosare penale, în care sunt cercetate 2 persoane, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

La acţiunile de control au participat peste 6.600 de poliţişti, aproximativ 2.000 de jandarmi, aproape 1.700 de poliţişti de frontieră şi peste 1.000 de cadre ISU. Efectivele MAI au beneficiat de sprijinul poliţiştilor locali şi de al angajaţilor de la ANSVSA, ANPC, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, precum şi al autorităţilor locale.

În ceea ce priveşte linia telefonică TELVERDE, au fost primite 8 apeluri telefonice care au fost direcţionate pentru verificări la nivelul municipiului Bucureşti şi a 5 judeţe şi alte 8 sesizări însoţite de imagini foto/video. Dintre sesizările însoţite de imagini, una s-a confirmat.

Măsuri de acest fel, având ca scop protejarea sănătăţii cetăţenilor vor continua şi în perioada următoare.

„Reamintim, totodată, că respectarea măsurilor luate de autorităţi pentru prevenirea şi combaterea răspândirii COVID-19, precum şi o conduită socială responsabilă sunt condiţii esenţiale pentru limitarea răspândirii acestui virus.„, precizează MAI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.