Mai puţin de jumătate dintre angajaţi se aşteaptă la o primă de Paşte – SONDAJ

Mai puţin de jumătate dintre angajaţi (45%) speră să primească o primă cu ocazia Paştelui, cu 10% mai puţini decât anul trecut, iar dintre aceştia cei mai mulţi (58%) se aşteaptă să fie răsplătiţi de angajator cu o sumă cuprinsă între 100 şi 200 de lei.

„Sărbătorile de Paşte pun presiuni financiare pe bugetul angajaţilor români, care declară că prima de sărbători de la angajator ar fi un real ajutor (47%) sau cu adevărat esenţială (29%) pentru cumpărăturile pascale. Cu toate acestea, doar 45% dintre angajaţi speră să primească ceva în plus cu ocazia Paştelui, cu 10% mai puţini decât anul trecut. Dintre aceştia, cei mai mulţi (58%) se aşteaptă să fie răsplătiţi de angajator cu o sumă cuprinsă între 100 şi 200 de lei, deşi nevoile reale a peste 77% dintre respondenţi ar depăşi valoarea de 500 de lei. Alţi 26% estimează că vor primi între 200 şi 400 de lei, iar 16% speră la o primă mai mare de 400 de lei”, potrivit unui sondaj realizat de platforma de recrutare online BestJobs, potrivit Agerpres.

Începând din acest an, angajatorii pot oferi beneficii extrasalariale cu ocazia Paştelui în valoare de cel mult 300 de lei, fără a fi impozitaţi.

13% s-ar bucura să primească zile libere suplimentare

Prima în bani este şi anul acesta beneficiul preferat de angajaţi cu ocazia Paştelui, după cum au indicat jumătate dintre respondenţii sondajului BestJobs. Alţi 21% ar prefera tichete valorice sau vouchere, în timp ce 15% înclină spre clasicul coş cu produse specifice de sezon. 13% s-ar bucura să primească zile libere suplimentare şi doar 3% ar alege o petrecere tematică organizată de angajator.

Cu toate acestea, întrebaţi ce şi-ar dori pentru această ocazie în mod ideal, pe lângă opţiunile tradiţionale cu care s-au obişnuit, 35% au menţionat beneficii pe partea de sănătate, precum şedinţe la sport, nutriţionist sau psiholog, iar 4% au menţionat acţiuni în cadrul companiei.

Urmând tendinţa din ultimii ani, cea mai mare parte a bugetului total alocat pentru sărbătorile pascale este direcţionată către masa de Paşte. Astfel, anul acesta, 83% dintre angajaţii care au răspuns la sondajul BestJobs intenţionează să cheltuiască cel mai mult pe alimentele specifice sărbătorii, în timp ce 8% vor dedica cea mai mare parte din buget cadourilor, mai mulţi decât anul trecut.

Sondajul a fost efectuat în luna aprilie, pe un eşantion de 928 de utilizatori de internet din România.

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România, cu o experienţă de peste 22 de ani în domeniu. În orice moment, pe BestJobs sunt peste 35.000 de joburi şi 4,6 milioane de profesionişti conectaţi la piaţa muncii. 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati