Maia Sandu i-a felicitat pe Zelenski și pe Ciolacu pentru recunoașterea limbii române ca limbă oficială

1
169
Foto: Facebook / Maia Sandu

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a publicat vineri un mesaj pe platforma X (fostă Twitter) în care a salutat declarația comună a președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, și a premierului României, Marcel Ciolacu, prin care se confirmă decizia autorităţilor de la Kiev de a recunoaşte limba română drept limbă oficială vorbită de minoritatea română din Ucraina, transmite News.ro.

„Salut declaraţia comună a preşedintelui Zelenski şi a prim-ministrului Marcel Ciolacu, prin care se confirmă limba română ca limbă oficială pentru comunitatea românească din Ucraina. O mişcare importantă care consolidează unitatea ţărilor noastre”, a scris Maia Sandu pe X.

Preşedintele Ucrainei a răspuns public la mesajul transmis de Maia Sandu. Vladimir Zelenski a apreciat colaborarea dintre Ucraina, Moldova şi România, scrie NewsMaker.

„Dragă Maia Sandu, mă bucur că această cooperare a noastră trilaterală, între Ucraina, Moldova şi România, se dezvoltă într-un ritm tot mai rapid. Ambele noastre naţiuni sunt pe cale să adere la UE. Ar trebui să ne construim viitorul european şi să consolidăm Europa împreună”, i-a răspuns Zelenski într-un comentariu pe X.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.