Mâine, la toate chioșcurile de ziare, în Libertatea apare numărul de ”adio” al Gazetei Sporturilor

Vineri, la toate chioșcurile de ziare în Libertatea va apărea numărul de „adio” al Gazetei Sporturilor.

Redacţiile Libertatea şi GSP au decis ca vineri, 3 noiembrie, ziarul Libertatea să găzduiescă „un ultim semnal tipărit al Gazetei Sporturilor”, realizat special pentru ca publicul să-și poată lua „la revedere” de la cel mai vechi ziar al sportului românesc, anunță jurnaliștii GSP.

  • Decizia jurnaliștilor: ediția de mâine a Libertății va găzdui un ultim semnal tipărit al Gazetei Sporturilor, realizat special pentru ca publicul să-și poată lua „la revedere” de la cel mai vechi ziar al sportului românesc.

”Tirajul Libertății va fi suplimentat la toate chioșcurile de difuzare din țară”, a anunțat joi Cătălin Tolontan, care, în urma deciziei Ringier, va rămâne doar la coordonarea „Libertatea”.

Jurnaliștii de la GSP anunță și ei pe site această decizie, spunând că după decizia de închidere a ediției de print redacția a primit sute de mesaje – „unele de încurajare, unele de critică la adresa ziariștilor, dar aproape toate conțineau supărarea pentru că oamenii n-au apucat să-și ia „la revedere” de la ziar”.

„De aceea, redacțiile Libertatea și GSP au decis ca mâine, vineri, 3 noiembrie, ziarul Libertatea să publice și știrile de actualitate, dar să ofere și spațiu pentru istoria Gazetei Sporturilor.

Va fi o ediție specială a Libertății, o dedicație și reverență pentru istoria Gazetei, gândită în timpul scurt pe care-l avem la dispoziție. Multe ziare s-au închis în lume mai ales în ultimul deceniu.

Dar nu cunoaștem niciun caz în care un ziar important, care să fi avut un impact în viața țării sale, a comunității profesionale și să fie admirat pe plan internațional, cum a fost Gazeta Sporturilor, care să fie închis peste noapte. La propriu, peste noapte.

De regulă, oprirea unei publicații, mai ales una care la anul ar fi împlinit 100 de ani, este un moment aparte. El reprezintă o ruptură față de o tradiție, anunțul unui nou drum, proaspăt, și o celebrare a continuității unei comunități, cu eroii și amintirile ei de neșters”, spun jurnaliștii GSP.

Amintim că miercuri compania elveţiană Ringier i-a anunțat pe jurnaliştii de la GSP că numărul tipărit din 1 noimbrie al ziarului Gazeta Sporturilor este ultimul.

În anunțul oficial transmis miercuri pe e-mail angajaților GSP, Ringier spune și că renunță la 9 posturi, printre care și cel al editorului coordonator, Cătălin Tolontan, care rămâne doar la Libertatea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati