Mâine se deschid primele centre de vaccinare de la Romexpo

Miercuri se deschid primele centre de vaccinare de la Romexpo. Cel mai mare centru de vaccinare din România va fi în Sectorul 1 și va avea 12 centre și 64 de puncte de vaccinare.

 

Începând de miercuri, 20 ianuarie 2021, se deschid primele două centre cu 10 puncte de vaccinare amenajate în cadrul Romexpo (Bulevardul Mărăști nr. 65-67). Acestea au primit avizul Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București și sunt dotate corespunzător pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a procesului de vaccinare.

În cadrul centrelor, sunt stabilite fluxuri clare pentru persoanele care se vor prezenta la vaccinare. Există o zonă de primire în care cetățenii sunt înregistrați, o zonă de așteptare, zona de vaccinare propriu-zisă și o zonă de așteptare post vaccinare, toate cu respectarea distanței sociale.

”În Sectorul 1 vom avea cel mai mare centru de vaccinare din România în care vor putea fi imunizate în condiții de siguranță până la 3.000-4.000 de persoane zilnic. Vaccinarea și respectarea în continuare a măsurilor de prevenție reprezintă singurele soluții prin care putem stopa răspândirea virusului în comunitate. Sănătatea noastră, a tuturor, depinde de numărul celor care se vaccinează și care conștientizează că numai așa putem opri pandemia”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

În momentul de față, la nivelul Sectorului 1, sunt stabilite un număr de 12 centre cu un număr de 64 de puncte de vaccinare. Acestea sunt situate la Romexpo, după cum urmează:

  • Pavilionul CITY Hub – 1 centru cu 6 puncte de vaccinare;
  • Pavilionul Dispecerat – 1 centru cu 4 puncte de vaccinare;
  • Pavilionul Presă – 1 centru cu 4 puncte de vaccinare;
  • Pavilionul C2 – 9 centre cu 50 puncte de vaccinare.

Centrele de vaccinare din cadrul Romexpo vor fi deschise etapizat, în baza deciziei instituțiilor care coordonează campania de vaccinare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati