Mâine se lansează „Vinerea, Verde”, ziua fără mașină proprie

0
210

Campania „Vinerea Verde”, prin care se încurajează utilizarea transportului alternativ pentru deplasarea la și de la serviciu, va fi lansată pe 12 martie.

Pentru a oferi un exemplu, ministrul Mediului, Tánczos Barna, va veni vineri la serviciu cu metroul, pe ruta Piața Romană – Piața Unirii. Ministrul se va afla la stația de metrou Piața Romană în jurul orei 08:10. Apoi, în jurul orei 08:30, ministrul va face declarații de presă.

Campania are sloganul ”STOP! Azi mașina stă pe loc!”.

Recent, ministrul Mediului a spus că această campanie încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajații din instituțiile publice în scopul reducerii poluării și implicit, a emisiilor de carbon. El a precizat că vor ca, până la sfârșitul acestui an, cel puțin unul din patru angajați să vină vinerea la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun și să renunțe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal, scrie spotmedia.ro.

”Ne confruntăm cu o mobilitate poluantă şi aglomerată, motiv pentru care Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor doreşte să instaureze în România Vinerea Verde, ca o iniţiativă voluntară prin care invităm toţi cetăţenii să renunţe în ziua de vineri la deplasarea clasică cu maşină personală şi să aleagă mijloace mai puţin poluante poate chiar cu amprentă zero de carbon, mijloace de transport nepoluante însemnând trotinetă, mersul pe jos sau cele care sunt la îndemâna tuturor, mijloacele de transport în comun. Vinerea Verde este o invitaţie la un alt fel de comportament, o inițiativă care încearcă să schimbe mentalități”, a declarat ministrul Barna Tánczos.

De asemenea, această inițiativă este o invitație la mișcare, atât pentru angajații Ministerului Mediului și angajații instituțiilor publice din subordine, dar și pentru cei din mediul privat.

‘”Este un exemplu dat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor şi aş vrea să fie îmbrăţişat şi de celelalte instituţii. Cei care vin cu alte mijloace de transport decât maşina proprie să aibă avantaje şi să poată beneficia de parcare sau acces la instituţia publică.

Vom lucra împreună cu companiile private, cu ONG-urile, astfel încât mesajul să ajungă la fiecare cetăţean şi să fie multiplicat nu doar prin instituţiile publice, ci şi prin companiile private. Vrem să instaurăm, de asemenea, o nouă cultură, o nouă gândire spre o mobilitate zero, cu zero emisii sau cu emisii cât mai mici”, a declarat ministrul Barna Tánczos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.