„Mâini Magice” – o nouă campanie pentru strângerea de fonduri în sprijinul copiilor grav bolnavi şi al familiilor lor

Asociaţia Magic lansează, miercuri, campania „Mâini Magice” prin care îşi propune să strângă fonduri pentru a sprijini copiii grav bolnavi şi familiile acestora.

Mâini Magice este a doua campanie națională inițiată de Magic

Mâini Magice este a doua campanie națională inițiată de Magic, după Împreună pentru MagicHOME – refugiul părinților copiilor bolnavi de cancer – care a unit peste 150 000 de oameni.

Mâinile care trimit sms SOLIDARITATE la 8844 (2 euro) sau la 8864 (4 euro) sunt mâini de ajutor – Mâini Magice care împreună țes rețeaua binelui, plasă de siguranță pentru cei aflați în nevoie.

”Cel mai insuportabil este când mâini disperate se întind către noi pentru ajutor și trebuie să spunem nu, pentru că nu avem resurse să ajutăm mai mult. În ultimii șase ani, Magic a crescut enorm, de la o tabără pentru copii bolnavi de cancer la un adevărat ecosistem de proiecte, care ajută nu doar copiii bolnavi de cancer, ci și pe cei suferinzi de alte boli cronice grave. Iar ajutorul ăsta este palpabil, măsurabil, un ajutor concret care luminează și ușurează viețile acestor copii și familiilor lor.

Visul nostru este să ajungem la fiecare copil din România care suferă de o boală gravă. Dar nu putem face asta singuri. Nimic din ce am făcut până acum nu am făcut singuri, ci cu ajutorul a zeci de mii de oameni care pun un gând bun și speranță în SMS-ul acela lunar, cu ajutorul firmelor și companiilor care redirecționează  20% din impozitul lor pe profit, cu ajutorul persoanelor fizice care redirecționează 3,5% din impozitul lor pe venit, cu ajutorul partenerilor care donează bunuri sau servicii, cu ajutorul adoptatorilor de MagicBOX, cu ajutorul voluntarilor care își donează timpul și energia. Fără toți acești oameni, am fi complet neputincioși. Oricine poate întinde o mână de ajutor. Iar cel mai simplu mod de a o face este prin aceste SMS-uri lunare”, a declarat Jeanina Zgîrie, coordonator comunicare, Asociația Magic.

Bilanțul Asociației Magic la final de an: 4383 de familii cu copii grav bolnavi au primit pachete lunare

Anul acesta, datorită comunității Magic, 1150 de părinți nu au mai petrecut 9294 de nopți pe un pat de spital, ci în cele 15 MagicHOME-uri ale asociației, 4383 de familii cu copii grav bolnavi din România și Republica Moldova au primit pachete lunare (MagicBOX-uri) cu alimente, haine și produse de igienă, în valoare de 350 de lei, 3800 de familii cu copii grav bolnavi au accesat servicii și produse gratuite, prin aplicația MagiHELP- Rețeaua Solidarității, formată din peste 250 de parteneri, și 1147 copii au beneficiat de transport gratuit, la spital și înapoi, acasă, cu Șofer de Suflet.

Asociația Magic a debutat în 2014, cu taberele MagiCAMP, iar astăzi include 12 proiecte, care ajută peste 5.000 de copii cu afecțiuni grave și familiile lor, oferindu-le suport social și emoțional, sprijin financiar sau material, în perioada în care copilul este bolnav, prin implicarea a peste 2000 de voluntari, zeci de mii de donatori, sute de parteneri și sponsori.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati