Majestatea Sa Margareta: „Este necesar să ne unim forţele pentru a crea o lume mai bună”

1
222

În vremurile tumultoase pe care le trăim, este necesar să ne unim forţele pentru a crea o lume mai bună, o Românie mai stabilă şi un viitor mai luminos, construit împreună cu generaţiile tinere, a afirmat, miercuri seara, la Ateneul Român, Custodele Coroanei Române, Majestatea Sa Margareta.

MS Margareta a participat la ediţia din acest an a Concertului Regal Caritabil, în discursul său susţinând necesitatea sprijinirii tinerelor talente pe drumul realizării unei cariere în artă.

„Este o mare bucurie să ne reunim astăzi la Ateneul Român pentru Concertul Regal Caritabil, eveniment cu tradiţie organizat de Fundaţia mea în sprijinul burselor Tinere Talente. În vremurile tumultoase pe care le trăim, este necesar să ne unim forţele şi să ne concentrăm energia pentru a crea o lume mai bună, o Românie mai stabilă şi un viitor mai luminos, construit împreună cu generaţiile tinere. Arta ne poate umple sufletul, ne poate face mai frumoşi şi mai senini, pe fiecare în parte şi pe noi toţi, ca naţiune. România are nevoie de artă. De 15 ani investim în tinerii artişti. Iar ei au răspuns acestei şanse cu extraordinar talent, spirit creator, atingând potenţialul lor artistic. Mulţi dintre ei îşi împlinesc visul profesional şi ne bucură apoi cu darurile lor. Drumul în artă este greu, de multe ori inaccesibil pentru cei cu posibilităţi financiare limitate, deşi ei fac eforturi şi sacrificii”, a spus MS Margareta în discursul rostit înaintea începerii evenimentului.

Custodele Coroanei a mulţumit companiilor, donatorilor şi voluntarilor care sprijină iniţiativa Fundaţiei Regale Margareta a României (FRMR).

„De aceea este nevoie ca oameni ca voi să sprijine această cauză nobilă. Mulţumim mentorilor, companiilor, donatorilor şi voluntarilor care ne însoţesc în misiunea noastră. Datorită vouă, programul Tinere Talente a devenit cea mai importantă platformă de sprijin pentru artiştii aflaţi la început de drum şi cel mai bun proiect de Artă şi Cultură din România. (…) Concertul Regal Caritabil este un extraordinar moment din an, când sărbătorim generozitatea şi valorile autentice. Muzicieni români de valoare, aplaudaţi pe scenele lumii, sunt astăzi la Bucureşti, pe această scenă, pentru a susţine noua generaţie de tineri talentaţi ai României. Pe ei îi vom aplauda în această seară, la Concertul Regal”, a afirmat MS Margareta.

Într-o întâlnire cu presa, Custodele Coroanei şi-a exprimat disponibilitatea de a extinde domeniile sprijinite de FRMR, amintind printre altele arhitectura.

MS Margareta a mărturisit că a avut surpriza să întâlnească, într-o călătorie cu avionul, pe tatăl unei doctoriţe din Anglia care beneficiase de sprijinul Fundaţiei. „Asta este ce contează pentru noi”, a subliniat Custodele Coroanei Române.

Solicitată să caracterizeze actuala generaţie de bursieri, MS Margareta a spus: „Talent, sunt încăpăţânaţi, harnici, creativi şi devotaţi artei lor. Sper că vor avea succes”.

În cadrul ediţiei din acest an a Concertului Regal Caritabil şi-au dat concursul tenorul Ioan Hotea şi mezzosoprana Martiniana Antonie, alături de Orchestra Română de Tineret, dirijată de Gabriel Bebeşelea.

Programul muzical al concertului, aflat la cea de a XIV-a ediţie în organizarea Fundaţiei Regale Margareta a României, a inclus lucrări de operă şi operetă, arii şi duete semnate de Gioacchino Rossini, Georges Bizet, Charles Gounod şi Richard Strauss.

Concertul s-a desfăşurat în prezenţa membrilor Familiei Regale a României, ca în fiecare an, evenimentul fiind punctul de întâlnire pentru mulţi susţinători ai artei şi culturii, printre care se numără diplomaţi, personalităţi din sfera culturală şi lideri din lumea afacerilor, precum şi donatori, sponsori ori simpatizanţi ai fundaţiei.

În rotonda Ateneului Român a fost deschisă o expoziţie realizată de tinerii artişti vizuali bursieri ai programului „Tinere Talente”, sub îndrumarea mentorului, conf. univ. dr. Ion Anghel, în perioada taberei de creaţie interdisciplinară de la Balcic, din luna august.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES se numără printre partenerii media ai evenimentului.

Concertul Regal are loc în mod tradiţional în data de 25 octombrie – ziua de naştere a Regelui Mihai I al României, fondator al fundaţiei, alături de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române.

De-a lungul timpului, fondurile acumulate din sponsorizări şi donaţii strânse la Concertul Regal Caritabil au depăşit suma de 1.800.000 de euro.

Până în prezent, 410 burse au fost acordate tinerilor talentaţi, provenind din medii cu venituri reduse, iar cu sprijinul oferit de mentori şi prin promovarea susţinută aceştia au obţinut realizări remarcabile atât la nivel naţional, cât şi internaţional.

Programul „Tinere Talente” a fost recunoscut de patru ori drept cel mai bun program de artă şi cultură din România, laureat în anii 2013, 2015, 2017 şi 2022 la Gala Societăţii Civile.

Sursa: AGERPRES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.