Majoritatea din Consiliul Local Sector 1 a deblocat, după mai bine de cinci luni, activitatea ADP Sector 1

După mai bine de cinci luni, majoritatea din Consiliul Local Sector 1 a votat deblocarea serviciile publice esențiale asigurate de Administrația Domeniului Public Sector 1: înreținere și reamenjare parcuri și spații verzi, întreținere, reparare și amenajare de locuri de joacă noi, implementarea Planului de Siguranță Rutieră, amenajarea de locuri de parcare, reparații străzi etc. În ședința Consiliului Local Sector 1 de joi a fost aprobată suplimentarea bugetului Administrației Domeniului Sector 1, care din lipsă de fonduri era în imposibilitate să-și mai îndeplinească obiectivele în interesul comunității locale.

“Marcele… caută-ți repede un avocat. Tocmai am mai demonstrat încă o dată că ești hoț. Vine nota de plată pentru șantajul făcut de tine și ticăloșii tăi în Sectorul 1. Ieri a încetat una dintre cele mai mizerabile campanii PSD-PNL dusă împotriva locuitorilor Sectorului 1. Timp de cinci luni, consilierii locali ai lui Marcel Ciolacu și ai lui Nicolae Ciucă au blocat activitatea Primăriei Sectorului 1 și Administrației Domeniului Public Sector 1. ADP este instituție esențială căreia i-au alocat un buget infim. Au reușit să arunce în aer, în campania electorală, serviciile publice: parcuri, spații verzi, locuri de joacă, Planul de Siguranță Rutieră, parcări, reparații străzi  etc. Această alianță toxică a cedat ieri în Consiliul Local și a votat rectificarea bugetară. După 5 luni de șantaj și-au recunoscut ilegalitatea. Iar eu am depus în instanță pângeri împotriva consilierilor PSD PNL care au șantajat comunitatea”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

În anul 2024, prin amendamentele aduse în momentul aprobării bugetului loca, majoritatea din Consiliul Local Sector 1 a blocat aproape total activitatea primăriei. Ca urmare a acestor amendamente, una dintre cele mai grave situații a fost până ieri la Administrația Domeniului Public (ADP) Sector 1 care a primit, în 2024, aproximativ o treime din bugetul solicitat: 23 milioane lei. Iar ADP înseamnă parcuri, locuri de joacă, locuri de parcare, siguranță rutieră, reparații străzi etc. Pentru comparație, în anul 2020, în timpul fostei administrații, ADP a avut un buget de 10 ori mai mare – 230 milioane lei.

“Consilierii PSD-PNL au făcut asta premeditat și constant, respingeau rectificarea bugetară la fiecare ședință de consiliu local, în disprețul comunității locale și a bunului simț. Tot ce au făcut PSD PNL se numește ilegalitate. Am spus-o eu și a spus inclusiv prefectul PSD al Capitalei că amendamentele lor la proiectul de buget sunt ilegale, deoarece trebuie asigurată continuitatea serviciilor publice. Planul lor era să dirijeze, din toamnă, o parte din bugetul ADP către firmele de casă către societățile care au cotizat la partid în campania electorală și care acum așteaptă recompensele. Au uitat un lucru esențial: primarul sunt încă eu. Și furtul lor de voturi demonstrat prin falsicarea proceselor verbale nu rămâne nepedepsit. Vom discuta curând și despre asta”, a mai precizat primarul Clotilde Armand.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati