Mămăligă cu trufe şi vin infuzat cu anason. Ce mixuri exotice au mai încercat românii de Ziua Naţională

De Ziua Naţională, restaurantele din Bucureşti au fost pline până la refuz de clienţi dornici să mănânce tradiţional, dar altfel. Aşa am găsit pe mese mămăligă cu trufe, vin infuzat cu anason sau un mix interesant între preparatele noastre autentice şi cele italieneşti, potrivit observatornews.ro.

Ingrid Tîrziu: La mulţi ani, România, la mulţi ani, români! Voi petreceţi acasă, probabil sunteţi liberi, noi suntem la muncă, dar am venit în inspecţie la restaurantele din Bucureşti. Ce mănâncă românii astăzi, ce beau, cum se distrează, dar mai ales ce au gătit bucătarii? Mergem şi noi să vedem primul meniu de astăzi. Şi aş vrea să vă descriu şi cum miroase aici! A tradiţie, a 1 Decembrie, a Crăciun, Marius este alături de mine. Ce ai pregătit, Marius, astăzi?

Marius TudosieiAm făcut două tipuri de ciorbă, am făcut şi tuzlamaua pe care o fac în fiecare an. Avem salată de boeuf şi ouă umplute şi o mulţime de mâncăruri făcute pe grill! Vinul nostru fiert nu seamănă cu vinul tradiţional românesc, punem merişoare confiate, portocală, anason stelat, vanilie.

Cu acest gând, am pornit mai departe şi am ajuns în alt restuarant din Centrul Capitalei, unde vedeta a fost un ciolan de porc rumenit şi fraged până la os, gătit lent, rumenit, din porc 100% românesc, conform managerului restaurantului, Cătălin Bazavan.

În nordul Capitei, petrecerile au fost în aer liber.

Seamănă cu un preparat românesc, //taie// am folosit ierburi, condimente italieneşti, este cărnită de porc cu costiţă, dar scăldată în vin, pentru că italienii scaldă carnea în vin. În Italia, ca şi în România, în perioada rece se mănâncă fasole cu şorici. Am adaptat-o şi astăzi am servit-o clienţilor noştri!„, explică Andreea Cristache, proprietara unui restaurant italian.

Distracţia a fost ingredientul secret al restaurantelor. Iar bucatele diferite nu au lipsit nici măcar din restaurantele tradiţionale.

Este o mămăligă reintepretată, am asezonat-o cu trufe şi ciuperci şi am făcut-o pe grătar. Merge înotdeauna la preparatele cu porc„, explică Daniel Iordan, chef restaurant tradiţional.

Într-o astfel de atmosferă, încheiem periplul nostru prin restaurantele din Capitală de astăzi. La mulţi ani, România!

Proiectul jurnalistic newsbucuresti.ro este un proiect susținut de AGI
- o asociație neguvernamentală, apolitică și non-profit.
Depinde și de tine să susții o presă independentă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati