Mamografii gratuite cu aparatură de ultimă generaţie la Complexul Multifuncţional Caraiman

Cel mai performant mamograf din ţară a fost inaugurat astăzi, 24 septembrie, la Complexul Multifuncţional Caraiman, în prezenţa primarului Sectorului 1, Dan Tudorache. Noua aparatură realizeazămamografii 2D şi 3D cu tomosinteză şi cu substanţă de contrast.

Doamnele care au domiciliul legal pe raza Sectorului 1 pot beneficia de aceste servicii în mod gratuit, a informat un comunicat de presă.

Fiind un centru medical deschis de Primăria Sectorului 1, Complexul Multifuncţional Caraiman oferă servicii exclusiv locuitorilor din Sectorul 1. Prin urmare, femeile care locuiesc în Sectorul 1 îşi vor putea face mamografii gratuite în baza cărţii de identitate şi a unei trimiteri de la un medic specialist.

În paralel, în cadrul Complexului Multifuncţional Caraiman, se desfăşoară şi o campanie de depistare a cancerului de col uterin din stadiu incipient. Doamnele care au domiciliul legal pe raza Sectorului 1 pot efectua gratuit atât testul de Babeş-Papanicolau, cât şi examene specifice.

Programările se pot face direct la sediul Complexului Multifuncţional Caraiman din Strada Caraiman 33A, Sector 1 sau sunândla numărul de telefon 021/224.40.73.

În România, conform celui mai recent raport al Observatorului Global al Cancerului (GCO), cancerul mamarreprezintă primul tip de cancer care afectează femeile de toate vârstele. Conform studiilor GCO, în România, în anul2018, s-au înregistrat peste 9.600 de cazuride cancer mamar. De aceea, pentru a veniîn sprijinul femeilor din Sectorul 1, Complexul Multifuncţional Caraiman a achiziţionat un mamograf de ultimăgeneraţie cu ajutorul căruia se pot realizamamografii 2D şi 3D cu tomosinteză şi cu substanţă de contrast.

dan tudoracheComplexul Multifuncţional Caraiman este o investiţie cu care ne mândrim şi care sperăm constituie un exemplu de bune practici. În primul rând, Complexul Caraiman înseamnă oamenii care lucrează aici pentru semenii lor, pentru cetăţenii Sectorului 1. Aici veţi găsi numai specialiştcu suflet mare!”, a declarat primarul Dan Tudorache.

Mamografia digitală cu tomosinteză reprezintă o tehnologie de vârf, cea mai modernă tehnică de screening şi de diagnostic a cancerului de sân.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati