Managerul Institutului „Marius Nasta” vorbește despre profilul pacienţilor internaţi la spital în valul 4

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, a vorbit, sâmbătă, la Antena 3, despre profilul pacienților care ajung la spital în această perioadă.

România a înregistrat astăzi, 11 septemebrie, un nou record de îmbolnăviri de COVID-19 în valul al patrulea.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 2.648 noi cazuri de coronavirus.

De asemenea, 47 de oameni au murit, iar 581 sunt în stare gravă internaţi pe secţiile de Terapie Intensivă. Printre cei care se luptă pentru viaţa lor, pe paturile spitalelor, sunt şi peste 100 de copii.

Spitalele din Capitală sunt aproape pline din cauza valului de îmbolnăviri

Spre exemplu, la Institutul Marius Nasta s-au suplimentat paturile, însă în ultimele zile au fost chiar şi 10-15 internări în fiecare zi.

Beatrice Mahler, a vorbit în exclusivitate la Antena 3, despre persoanele care ajung la spital în această perioadă.

Managerul de la Marius Nasta spune că numărul tinerilor internaţi acum este mai mare faţă de valurile precedente.

Beatrice Mahler: „Pacienții care ajung sunt cu forme de insuficiență respiratorie severă, 90% dintre ei”

Pe de-o parte ajung destul de târziu, pe de altă parte observăm și o evoluție destul de rapidă a simptomelor respiratorii față de celelalte momente ale pandemiei pentru o categorie de pacienți. Nu putem spune că doar cei tineri sunt afectați, dar într-adevăr, numărul tinerilor care sunt internați în acest moment este mai mare, cu vârste de la 18 ani, pacient de 20 de ani în Terapie, sunt mai mulți tineri față de valurile precedente.

În cursul acestei săptămâni am suplimentat paturile cu un număr de 42, dar de miercuri, numărul de internări care vin zilnic către Marius Nasta de COVID este foarte mare, 10-15 pacienţi, un număr de pacienţi care dacă se păstrează în aceeaşi direcţie, probabil că va duce la umplerea secţiei în următoarele zile, ceea nu ne dorim cu siguranţă.

„Purtarea măştii este o soluţie, chiar dacă suntem vaccinaţi, chiar dacă nu ne covine”

Din păcate, situaţia, într-adevăr, trebuie să ne facă foarte atenţi, cu atât mai mult cu cât există transmitere comunitară, iar acest lucru ar trebui să ne responsabilize pe fiecare din noi. Lupta cu pandemia nu o putem duce doar la nivel de societate, dacă nu o tratăm individual, dacă nu ne responsabilizăm şi să înţelegem că pentru anumite situaţii, purtarea măştii este o soluţie, chiar dacă suntem vaccinaţi, chiar dacă nu ne covine. Până la urmă este extrem de important să nu fim bolnavi şi să nu îmbolnăvim pe cei de lângă noi.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati