Managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, a fost condamnat joi de Tribunalul Bucureşti la 3 ani de închisoare

0
376
Foto: Facebook / Spitalul Colentina

Managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, a fost condamnat joi de Tribunalul Bucureşti la 3 ani de închisoare cu suspendare după ce a dat o şpagă de 20.000 de euro pentru a fi numit în funcţie, informează Agerpres.

Decizia vine după ce tribunalul a validat un acord încheiat de George Mirel Cristescu cu procurorii DNA, în care acesta şi-a recunoscut vinovăţia. De asemenea, George Mirel Cristescu trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile.

Conform DNA, directorul adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti din cadrul Primăriei Capitalei, Cristian Plută, a cerut şi a primit 20.000 de euro de la George Mirel Cristescu, pentru a obţine numirea acestuia în fruntea Spitalului Colentina.

Banii i-au fost daţi de Cristescu lui Plută într-o pungă de hârtie, în timpul unei întâlniri la un restaurant din Capitală. Plută i-ar fi dat jumătate din bani şefei sale, Oana Sivache, directorul general al ASSMB, care a participat de altfel la întâlnirea din restaurant, însă aceasta l-a denunţat la DNA şi a înmânat banii procurorilor.

Probele procurorilor constau într-o înregistrare audio făcută de Oana Sivache, dar şi interceptări în mediul ambiental.

Într-un dosar separat au fost trimişi în judecată acuzat de luare de mită, Silviu Stăncilă (intermediarul mitei) şi un consilier al lui Plută.

Totodată, omul de afaceri Dumitru Alexandru Paul, cel care i-a dat o altă mită lui Cristian Plută, (60.000 de euro) a încheiat cu DNA un acord de recunoaştere a vinovăţiei, cauza acestuia fiind pe rolul tribunalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.