Manfred Weber, primit la sediul PNL de Nicolae Ciucă: ”Bucureștiul va fi capitala politică a Europei”

Manfred Weber, liderul Partidului Popularilor Europeni, a fost primit la sediul PNL de Nicolae Ciucă. ”Mă simt acasă aici, la București, la sediul PNL. Bucureștiul va fi în următoarele 2 zile capitala politică a Europei”, a declarat acesta într-o conferință de presă.

Weber a ajuns la București, cu o zi înaintea Congresului PPE, la care vor participa peste 1.500 de delegați din 44 de țări, precum și 13 șefi de state și guverne.

În acest moment are loc o conferința de presă comună a președintelui PPE Manfred Weber și a președintelui PNL Nicolae Ciucă.

”Bucureștiul va fi capitala politică a Europei”

”Mă simt acasă aici, la București, la sediul PNL. Bucureștiul va fi în următoarele 2 zile, capitala politică a Europei. PPE este cea mai mare forță din Parlamentul European. Și avem peste jumătate dim membrii Consiliului.

  • În București, vom da cetățenilor o idee despre ce ne așteaptă și ce le vom oferi. Vom nominaliza candidatul nostru pentru președinția Comisiei Europene, și acela va fi Ursula von der Leyen”, a precizat Weber.

Acesta a completat că, atunci când Nicolae Ciucă a fost prim-ministru, ”creșterea economică a României a fost impresionantă”.

De asemenea, liderul PPE a mai spus că PNL prezintă o listă puternică de candidați pentru Parlamentul European.

În ceea ce îl privește pe Ciucă, acesta a declarat că ”semnul sub care se desfășoară acest congres este unul al unității, al solidarității și al deciziilor.

  • ”Congresul stă sub trei deziderate. Discutăm despre modul în care vom reuși să luăm decizii pentru a susține cetățenii UE și ai României. Al doilea deziderat este modul în care prezervăm valorile politice de dreapta. Nu în ultimul rând, cel de-al treilea se referă la un deziderat despre care discutăm cu toții, acela de a asigura securitatea internă și externă a Uniunii Europene.

Vom avea aprobate, în cadrul Congresului, strategia de campanie a PPE și planul electoral.”, a completat liderul PNL.

După declarațiile de la sediul PNL, Weber va merge la Palatul Cotroceni, pentru o întrevedere cu președintele Klaus Iohannis. După-amiază, va fi o ședința Adunării Politice a PPE.

Partidul Popular European (PPE) se reunește într-un congres, miercuri și joi la București, marcând astfel începutul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare din luna iunie.

Partidul Național Liberal organizează la București cel mai important eveniment politic al anului. În perioada 6-7 martie are loc congresul Partidului Popular European, cea mai mare familie politică din Europa.

PNL aduce la București șefi de stat și de guverne și 2000 de delegați din 40 de țări.

Bucureștiul devine capitala Europei pentru câteva zile. Printre prezențele notabile se numără președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, președinții de partide din familia popularilor europeni, dar și comisarii care fac parte din PPE.

Simbolic, evenimentul reprezintă un start foarte bun al campaniei pentru alegerile europarlamentare pentru PNL.

Conform liberalilor, congresul PPE la București reprezintă un semn de solidaritate al întregii Uniuni Europene cu România și statele aflate în vecinătatea războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Pe agenda Congresului PPE sunt pregătirile și strategia pentru alegerile pentru Parlamentul European, manifestul Partidului Popular European, dar și alegerea principalului candidat al partidului.

Un alt punct important din programul congresului este sprijinul militar și financiar acordat Ucrainei.

Una dintre rezoluțiile importante de pe agenda PPE la București este cea referitoare la agricultură și zonele rurale, mai ales în contextul actual al protestelor fermierilor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati