MApN: Două convoaie cu tehnică militară franceză au intrat în România – FOTO

Ministerul Apărării Naționale (MApN) informeză că două convoaie cu tehnică militară franceză au intrat duminică seara pe teritoriul României, prin vama Nădlac.

Printr-o postare pe pagina oficială de Facebook, MApN informează că primul convoi este compus din blindate ușoare de infanterie, iar al doilea este format din blindate grele de infanterie.

Cele două convoaie au ca destinație baza de la Cincu.

Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro

„Primul convoi a fost compus din blindate ușoare de infanterie, iar al doilea din blindate grele de infanterie și au fost întâmpinate de colonelul francez Alexandre de Féligonde, din partea Grupului de Luptă al NATO, alături de colonelul Tiberiu Cojocaru, din cadrul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est. Acestea sunt destinate completării mijloacelor tehnice ale Grupului de Luptă al NATO (Battle Group Forward Presence- BGFP) dislocat în Cincu.

Operația logistică de dislocare a tehnicii din baza Mourmelon-le-Grande din Franța către Cincu, România, pe roți, pe o distanță de mai mult de 2.000 de kilometri, a debutat din 18 octombrie și poartă numele Operația «Balaur», inspirat după personajul mitologic din legendele românești”, informează Ministerul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati