MApN: Elicopterul Black Hawk a raportat o defecţiune tehnică/ A fost deschis dosar penal

0
342

Constantin Spînu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, a declarat că în timpul zborului de antrenament de joi, executat de Forţele Aeriene Române şi Forţele Aeriene Americane, elicopterul de tip UH60 Black Hawk a raportat o defecţiune tehnică, astfel că s-a impus aterizarea de urgenţă. Totodată, s-a deschis un deschis dosar penal.

„Din primele date, nu sunt pagube, altele decât cele care se văd – doi stâlpi care s-au dărâmat şi două maşini care au fost atinse de aceştia în cădere. Nu sunt victime în urma acestui incident.

Cauzele urmează să fie stabilite de o investigaţie comună de Forţele Aeriene Române şi autorităţile militare americane care deţin acest aparat de zbor. La faţa locului se află autorităţile judiciare române. În cursul zilei de azi partea americană urmează să emită un comunicat de presă în care vor fi detaliate informaţiile care se cunosc până în acest moment”, a precizat el.

UPDATE Elicopter militar, aterizare de urgenţă în sensul giratoriu de la Aviatorilor, în Bucureşti/ Zborurile de Ziua Aviației au fost anulate

Întrebat dacă şi alte aparate de tip Black Hawk aflate pe teritoriul României au fost oprite în urma acestui incident, Constantin Spânu a spus că nu are „la acest moment informaţii nici cu natura acestui incident, nici la măsurile care vor fi luate de către partea americană”, transmite Agerpres.

„Nu există niciun fel de victimă, echipajul este în stare foarte bună. Nu sunt alte consecinţe în urma acestui incident, dar domnul procuror vă va putea spune mai multe. Nu cunosc parcursul evenimentelor. Cu siguranţă toate aceste aspecte vor fi investigate de către ancheta judiciară„, a mai spus purtătorul de cuvânt al MApN.

Parchetul Militar București a deschis un dosar penal

Parchetul Militar a fost sesizat joi cu privire la elicopterul care a aterizat forţat în Piaţa Charles de Gaulle, în urma căruia s-a deschis o cauză penală, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, Florin Bobin.

„Am fost sesizaţi cu privire la acest eveniment, astfel încât s-a deschis o cauză penală în care se fac cercetări cu privire la cele întâmplate, cel mai probabil va fi o încadrare la 349-350 Cod penal”, a spus reprezentantul Parchetului Militar, scrie Agerpres.

El a explicat că respectivul articol face referire la neluarea şi nerespectarea măsurilor privind siguranţa în muncă.

„Este doar o estimare, nu aş putea să vă spun la acest moment în clar, pentru că nu eu efectuez ancheta. Este atributul colegilor procurori care fac ancheta efectivă. Însă ne vom face datoria astfel că respectăm toate normele legale, inclusiv tratatul statutului forţelor militare americane pe teritoriul naţional”, a precizat Bobin.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.