MApN va creşte capacitatea de vaccinare în centrele proprii, din 5 aprilie. Centrul de vaccinare de la Institutul Cantacuzino, deschis pentru populaţia generală

Ministerul Apărării Naţionale va creşte, din 5 aprilie, capacitatea de vaccinare în centrele proprii, urmând a asigura aproape 12.000 de locuri zilnic. După finalizarea primelor două etape de vacinare se va putea ajunge la 14.000 de persoane vaccinate zilnic. Totodată, Ministerul anunţă că centrul de vaccinare de la Institutul Cantacuzino a fost deschis de luni pentru populaţia generală şi asigură vaccinarea a minim 30 de persoane zilnic, din cele 3.000 care s-au înscris pe lista de aşteptare.

”Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, au analizat, într-o şedinţă de lucru desfăşurată vineri, 19 martie, la sediul instituţiei, situaţia procesului de vaccinare desfăşurat în prezent în centrele organizate de MApN şi perspectivele concrete de creştere a capacităţii de vaccinare a acestora, pentru sprijinirea eforturilor naţionale de vaccinare a grupelor de risc şi a populaţiei generale a României. La activitate au participat şeful Direcţiei medicale a MApN, general-maior medic Dragoş-Marian Popescu, şi reprezentanţi ai structurilor centrale care asigură sprijinul MApN pentru eforturile de combatere a pandemiei de COVID-19, în general, şi a campaniei naţionale de vaccinare, în special”, informează instituția potrivit unui comunicat de presă.

MApN asigură, în prezent, locuri pentru vaccinarea populaţiei generale în 56 de centre de vaccinare proprii, organizate în cadrul spitalelor militare şi în unităţi militare din Capitală şi din ţară, deservite de aproape 1.000 de angajaţi ai ministerului – peste 250 de medici, 500 de asistenţi medicali şi 200 de registratori.

MApN va creşte capacitatea de vaccinare în centrele proprii, din 5 aprilie

”Suplimentar, la solicitarea autorităţilor locale, Ministerul Apărării Naţionale poate organiza centre de vaccinare mobile proprii sau poate asigura personal medical care să deservească astfel de centre înfiinţate de autorităţile locale, pentru a putea asigura vaccinarea persoanelor din comunităţile aflate în zone izolate sau greu accesibile. Capacitatea maximă de vaccinare în centrele MApN, în condiţiile asigurării numărului complet de doze pentru fiecare flux, este, în prezent, de 7.020 de doze pe zi, cu toate cele trei tipuri de vaccin autorizate până la acest moment – Pfizer, Moderna şi AstraZeneca.

Centrele organizate de MApN continuă vaccinarea persoanelor eligibile pentru etapa a doua şi vor începe şi vaccinarea populaţiei generale, pentru care se asigură minimum 15 locuri pe zi, în fiecare centru. În urma măsurilor decise de conducerea ministerului pentru eficientizarea activităţilor şi suplimentarea personalului medical, centrele de vaccinare ale MApN vor fi în măsură, începând cu 5 aprilie, să crească numărul maxim de persoane vaccinate zilnic la aproape 12.000 în total”, a mai transmis MApN.

Sursa citată a precizat că, odată cu finalizarea vaccinării persoanelor din primele două etape prevăzute în strategia de vaccinare, centrele de vaccinare ale ministerului vor continua activitatea de vaccinare a populaţiei generale şi vor putea creşte capacitatea totală de vaccinare până la aproape 14.000 de doze administrate zilnic, într-un volum de maximum 90 de persoane/zi/flux de vaccinare.

Centrul de vaccinare de la Institutul Cantacuzino, deschis pentru populaţia generală

”În ceea ce priveşte activitatea de vaccinare desfăşurată în centrul organizat de Institutul Cantacuzino, facem precizarea că, începând cu data de luni, 22 martie, fluxul care funcţionează în cadrul acestui centru va începe să preia zilnic minimum 20 de persoane din cadrul etapei a treia de vaccinare, din cele peste 3.000 câte s-au înscris până în prezent pe lista de aşteptare prin platforma naţională de programare.

Pentru asigurarea unui timp rezonabil de aşteptare pentru solicitanţii din etapa a treia, având în vedere faptul că centrul asigură în continuare şi vaccinarea persoanelor eligibile pentru etapa a doua (persoane peste 65 de ani, persoane cu comorbidităţi, personal din MApN şi din alte instituţii ale sistemului naţional de apărare), a fost suspendată temporar înscrierea pe lista de aşteptare, pentru a permite vaccinarea celor deja înscrişi, această opţiune urmând a fi redeschisă în platforma de programare, imediat ce acest lucru va fi posibil”, a mai precizat Ministerul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati