Maraton-manifest: 24 de ore de sterilizări gratuite, fără pauză, în Ilfov

Consiliul Judeţean Ilfov, prin Biroul Protecţia Animalelor, în colaborare cu spitalul veterinar Center of Hope, anunţă o premieră: timp de 24 de ore, zi şi noapte, medicii veterinari vor steriliza gratuit câini şi pisici de rasă comună.

Maratonul-manifest debutează în data de 28 noiembrie, la Găneasa, la sediul Center of Hope, la ora 14:00 şi se termină pe 29 noiembrie, ora 14:00. Vor fi sterilizate animale de rasă comună, câini şi pisici. Totul este gratuit.

Hubert Thuma, preşedinte Consiliul Judeţean Ilfov: „Orice ilfovean îşi poate duce câinele sau pisica la Găneasa, pentru o intervenţie gratuită. Vrem ca oamenii să conştientizeze că sterilizarea este singura soluţie pentru a opri înmulţirea animalelor şi abandonul lor. Continuăm cu aceste acţiuni până când toată lumea va înţelege acest lucru şi va acţiona ca atare. Le mulţumesc medicilor care ne ajută să facem din Ilfov un judeţ mai bun şi mai civilizat!”.

„Animalele vor fi lăsate la clinică la ora 14.00, în data de 28 noiembrie şi la ora 08.00, în data de 29 noiembrie. Vom lucra la foc continuu. Mi-am mobilizat toţi colegii. Avem şi voluntari din Danemarca, Elveţia. Zi şi noapte vom steriliza gratuit. Nu facem pauză deloc. Pentru că nu obosim să facem bine. Nu este uşor, dar trebuie intervenit urgent. Avem foarte multe cazuri de abandon”, a declarat Aurelian Ştefan, doctor veterinar, Center of Hope.

În paralel, continuă maratonul lunar de sterilizări gratuite pentru câini şi pisici.

Miercuri, echipele vor fi la Mogoşoaia, iar luna viitoare vor ajunge în Otopeni. De la începutul anului până în prezent, Consiliul Judeţean Ilfov, prin Biroul Protecţia Animalelor, împreună cu ONG-urile din domeniul protecţiei animalelor, a sterilizat gratuit peste 2.000 de animale de rasă comună.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati