Maratonul Internaţional Bucureşti a anunţat câţi participanţi vor fi la ediţia din acest an

Bucharest Running Club anunţă că până la 250 de sportivi profesionişti sunt aşteptaţi să ia startul, duminică, în cadrul celei de-a XIII-a ediţii a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon.

Dată fiind conjunctura actuală reflectată în restricţionarea numărului de participanţi în cadrul competiţiior fizice, în urma consultării cu autorităţile române şi cu partenerii implicaţi în procesul de organizare, Bucharest Running Club a luat decizia ca ediţia de anul acesta a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon să se desfăşoare fizic în data de 11 octombrie, doar pentru alergătorii profesionişti, într-un număr limitat (maximum 250 de participanţi), scrie news.ro.

Aceştia vor lua startul la orele 8.00 din Piaţa Constituţiei, urmând ca alergătorii amatori să participe virtual în săptămâna 11-18 octombrie.

Organizat cu sprijinul MTS şi World Athletics, ediţia din 2020 a Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON este unul dintre cele mai importante evenimente sportive pe care Bucureştiul le-a găzduit în ultimii ani. Competiţia este acreditată şi organizată la standarde internaţionale, astfel încât timpul obţinut de sportivi este luat în calcul pentru calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Tokyo.

În ceea ce privește traseul, acesta va fi reprezentat de o buclă de 10,5 km, pe lungimea căreia traficul auto urmează a fi restricţionat. Coordonatele traseului sunt: punct Start: Piaţa Constituţiei; Bd. Libertăţii (în dreptul Pieţei Constituţiei), Piaţa Francofoniei, întoarcere pe Bd Libertăţii, dreapta pe breteaua Parchetului General, Bd. Unirii, Piaţa Alba Iulia, ocolire rond Alba Iulia, Bd. Unirii, Piaţa Unirii, Bd. Ion

C. Brătianu, Str. Halelor, Splaiul Independenţei, traversare Pod Hașdeu, Splaiul Unirii, Piaţa Unirii, dreapta pe Bd. Unirii, dreapta pe breteaua Ministerului de Finanţe, stânga pe Bd. Libertăţii, punct sosire Piaţa Constituţiei.

Sunt aşteptaţi 3.000 de alergători să ia startul la cursele virtuale din cadrul Maratonului Bucureşti care, deşi nu pot fi împreună fizic, doresc să rămână prezenţi în calendarul competiţional, să continue să susţină cauzele sociale şi de mediu în care cred şi să adauge colecţiei personale şi medalia ediţiei anului 2020.

Participanţii la competiţia “#RunRomania Virtual Run Week” optează încă de la înregistrare pentru una dintre cauzele sociale sau de mediu pe care doresc să o susţină şi au posibilitatea de a lua startul de oriunde din lume, la una dintre cursele de 42 km, 21km, 15km, 10km şi 5km, sau „Aleargă cât poţi”, pe traseele alese de ei înşişi, având la dispoziţie 7 zile pentru a finaliza cursa, în perioada 11-18 octombrie.

Înregistrarea timpului se va face individual, pe dispozitivul propriu al fiecărui alergător, iar clasamentul va fi întocmit în urma transmiterii pozei din aplicaţia aleasă de aceştia. Înscrierile se pot face din site-ul www.bucharest-marathon.com, pe linkul https://registration.mylaps.com/marathonvirtualrun sau direct din aplicaţia #RunRomania pânâ pe 17 octombrie.

Bucharest RUNNING CLUB va transmite în data de 11 octombrie în direct pe pagina de Facebook a evenimentului, pe YouTube şi pe aplicaţia #RunRomania (disponibilă în PlayStore şi AppStore) competiţia atleţilor de elită, iar în săptămâna 12-18 octombrie interviuri şi imagini cu alergătorii participanţi la ediţia virtuală şi cauzele asociate evenimentului. De asemenea, toate aceste transmisiuni vor fi preluate online şi de Europa FM.

Se vor acorda premii în bani primilor cinci alergători profeşionişti, iar în ceea ce priveşte competiţia virtuală, având în vedere traseul diferit al fiecărui alergător, precum şi faptul că traficul rutier nu va fi restricţionat, premiile, oferite de Super Touch, Isostar Kinetic Sport &Medicine, vor fi acordate prin tragere la sorţi celor care vor transmite imagini din competiţie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati