Primul Congres al Colegiului Medicilor Stomatologi din Bucureşti, desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, a beneficiat de o reprezentare de elită pentru un eveniment medical: peste 2.000 de participanţi înscrişi şi peste 60 de lectori români şi străini, din ţări precum: Elveţia, Germania, Mexic şi Italia, potrivit unui comunicat de presă.
Prof. Dr. Silviu Piţuru, Preşedintele Colegiului Medicilor Stomatologi din Bucureşti, a declarat: „Sunt bucuros de reuşita acestui eveniment, un adevărat tur de forţă pentru participanţi şi organizatori. Vreau să mulţumesc în mod special lectorilor şi speakerilor, cadrelor didactice de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, tuturor medicilor şi studenţilor şi, o menţiune specială, companiei Media Med Publicis pentru organizarea impecabilă şi suportul logistic performant”.
Evenimentul desfăşurat pe parcursul celor 3 zile a fost un adevărat maraton al profesioniştilor din stomatologia naţională şi internaţională.
Congresul a îmbinat prezentările ştiinţifice cu workshop-uri, prin intermediul ultimelor tehnologii de comunicare, rezultând:
– 16 sesiuni ştiinţifice, desfăşurate simultan pe 2 canale online şi în 2 săli de congres, au abordat subiecte din specialităţi precum: parodontologie, endodonţie, protetică dentară, chirurgie OMF, implantologie, stomatologie generală, ortondoţie, legislaţie şi malpraxis;
– 9 workshop-uri organizate simultan de-a lungul celor 3 zile de congres, în 2 săli paralele;
– Sesiuni de comunicări orale înregistrate, precum şi o secţiune de postere electronice;
– 2 parteneri instituţionali – Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti şi Colegiul Medicilor Stomatologi din România;
– Eveniment ştiinţific creditat cu 24 de puncte EMC.
Congresul a beneficiat şi de un moment festiv, de relevanţă pentru medicina stomatologică mondială: Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti a oferit cea mai înaltă formă de recunoaştere ştiinţifică la nivel academic, tilul „Doctor Honoris Causa”, domnului Prof.Univ. Dr. Anton Sculean, directorul Catedrei de Parodontologie al Universităţii din Berna, Elveţia şi şeful Centrului de Cercetări Dentare al aceleiaşi universităţi.
Domnul Anton Sculean este autorul a peste 450 de lucrări ştiinţifice, a 30 de capitole din manualele de parodontologie, a susţinut peste 500 de cursuri la nivel internaţional şi în prezent deţine funcţia de redactor – şef al revistei „Periodontology 2000”, una dintre primele două reviste de stomatologie, la nivel mondial.