Maratonul vaccinării din București, la Sala Palatului și Biblioteca Națională. 50 de fluxuri de vaccinare în care sunt implicați peste 1200 de voluntari

Vineri începe în București maratonul vaccinării împotrivă noului coronavirus. Oricine vrea să se imunizeze poate merge fără programare la cele două centre care vor fi deschise non-stop, la Sala Palatului și la Biblioteca Națională.

Maratonul vaccinării din București  începe vineri, la ora 16:00, la Sala Palatului și Biblioteca Națională.

Are loc în perioada 7-9 mai, vaccinul folosit va fi Pfizer, iar cele două centre vor avea 50 de cabinete de vaccinare și vor fi deschise și noaptea.

În cele două centre sunt 50 de fluxuri de vaccinare. Sunt implicate peste 1200 de persoane, medici, asistente medicale și studenți, toți voluntari care vor lucra in ture de 8 ore.

Nu este nevoie de programare, imunizarea se face pe baza buletinului de identitate.

Președintele campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță va fi prezent în aceste centre și va vaccina.

Persoanele care se prezintă trebuie să fie sănătoase.

Vor fi niște porți termice care vor depista persoanele febrile.

„Peste exact 24 de ore, adică vineri la ora 16:00, începe maratonul vaccinării în Bucureşti. Prin colaborarea dintre Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davilla, Primăria Capitalei şi ASSMB vor fi deschise non-stop 50 de puncte de vaccinare în două locaţii centrale din Capitală – Sala Palatului şi Biblioteca Naţională. Oricine vrea să se vaccineze cu vaccinul anti-COVID-19 o poate face fără niciun fel de programare, începând de vineri la ora 16:00 şi până luni la ora 8:00. Împreună cu STB, am convenit să extindem şi noaptea circulaţia autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 şi 368, pentru a facilita transportul bucureştenilor la centrele de vaccinare şi înapoi spre casă”, a scris Nicușor Dan.

Aproximativ 1.200 de voluntari – 260 de medici, 300 de asistente medicale, 135 de rezidenţi şi 500 de studenţi – vor participa la maratonul vaccinării anti-COVID care se va desfăşura la Bucureşti.

„Asigurăm o vaccinare timp de 24 de ore din 24 în cele trei zile, cu mici pauze tehnice de curăţenie, în cele două locaţii – la Sala Palatului, unde sunt 40 de cabinete de vaccinare, şi la Biblioteca Naţională, unde sunt zece cabinete de vaccinare”, a anunţat rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Viorel Jinga.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati