Maratonul vaccinării la București a început. Sute de persoane stăteau la coadă la ora deschiderii

Sute de oameni au venit vineri la Sala Palatului și la Biblioteca Națională a României să se imunizeze antiCovid în cadrul Maratonului de Vaccinare – Ediţia de Bucureşti.

Cel mai mare eveniment de vaccinare organizat până acum în România a început vineri, 7 mai 2021, la ora 16:00, și deja, în momentul deschiderii, sute de persoane stăteau la coadă atât la Sala Palatului, cât și la Biblioteca Națională.

 Maratonul se va încheia luni, 10 mai, la ora 8:00, însă dacă vor mai fi la rând persoane care doresc să se vaccineze, vor fi şi acelea imunizate. 10.000 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech au fost alocate deja pentru această acțiune. Oamenii nu trebuie să aibă asupra loc decât cartea de identitate sau pașaportul, iar cei care vor să vină să se imunizeze în cursul nopții sunt scutiți de obligativitatea carantinei de noapte pe durata deplasării către centrul de vaccinare.

Dr. Gheorghiță: M-am alăturat personalului medical implicat

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în țara noastră, a ajuns și el la eveniment și a început să inoculeze doritorii.

”Sunt onorat că astăzi am prilejul să fiu în mijlocul românilor și să pun umărul pentru ajungerea la normalitate, într-un mediu favorabil și sigur. M-am alăturat personalului medical implicat în acest Maraton al revenirii la normalitate. Cu mândrie, fac parte din echipa personalului vaccinator de la fluxul 11, Sala Palatului”, spune el, conform unei postări de pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

La Sala Palatului sunt organizate 40 de cabinete de vaccinare, iar la Biblioteca Naţională – zece cabinete. 1.200 de voluntari – medici, asistenți, studenți ai Universității de Medicină și Farmacie – sunt implicați în acest efort.

În jur de 200 de persoane așteptau vineri, la ora 16:00, pe platoul din fața Sălii Palatului, în condițiile în care nu este nevoie de programare. Unii s-au așezat la rând încă de dimineață.

Persoanele care vor participa, începând de vineri, la maratonul de vaccinare din Bucureşti, la Biblioteca Naţională a României şi la Sala Palatului, se vor bucura zilnic şi de un program cultural. Un moment aparte va fi cel în care violonistul Alexandru Tomescu va interpreta piese la vioara Stradivarius Elder-Voicu, chiar pe 9 mai, de Ziua Europei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati