Marcel Ciolacu: Comisia Europeană ne-a spus că oamenii nu mai pot supraviețui cu o pensie de 1.500 de lei

Marcel Ciolacu a declarat luni seara despre majorarea pensiilor că dacă în prezent pensia medie este de 2.100 de lei, după recalculare, aceasta va ajunge la 2.800 de lei. Ciolacu a adus în discuție pensiile celor care au lucrat în agricultură și care acum primesc în jur de 1.500 de lei, aceasta fiind una dintre cauzele pentru care România este pe penultimul loc la sărăcie, în Europa – pentru că „sunt două milioane de oameni” care încasează această pensie, potrivit digi24.ro.

„Ne-a spus și Comisia Europeană, că nu mai putem să continuăm așa. Sunt bunicii voștri, părinții voștri, cum poate să trăiască cineva cu o pensie de 1.500 de lei”, a spus premierul.

„Avem o lege care trebuie respectată, respectiv pensiile se indexează la începutul anului cu media ratei inflației din anul anterior, care este de 13,8%. Se aplică la toată lumea, mai puțin la partea „specială” a pensiilor.

Unde există contribuție e normal, fiindcă e contribuția fiecăruia, să se aplice acest coeficient. La partea „specială” unde depășește partea de contribuție, atunci se scade și rămâne același echilibru.”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati