Marcel Ciolacu, despre incidentul de la Spitalul „Nicolae Robănescu”. ”Toți copiii vor fi transferați înapoi”

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat, miercuri dimineaţă, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Sklodowska Curie”, după incidentul de la Spitalul „Nicolae Robănescu”, aflat în aceeași curte. Marcel Ciolacu a spus că a fost afectat un singur salon, iar copiii vor fi transferați înapoi, potrivit Știrile TVR. 

”Astăzi nu se poate aduce alt transformator, se va aduce un generator. Toți copiii vor fi transferați înapoi (…) Un singur salon a fost afectat cât de cât”, a spus Marcel Ciolacu.

”Este foarte greu să prevezi că un transformator aflat în garanție explodează. Important este că doamna doctor a luat deciziile cele mai bune într-un moment de criză, când s-ar fi putut întâmpla o tragedie.

E bine totuși că s-a întâmplat seara pentru că altfel ar fi fost copiii sau aparținătorii în curte.

Marcel Ciolacu a precizat că este o anchetă în curs. ”Transformatorul a fost achitat de către spital, era în garanţie, era nou, dar sunt ferm convins că cei abilitaţi să facă această anchetă vor veni cu lămuririle. Mi-aş dori foarte mult să fie într-o perioadă mai mult decât rezonabilă”, a afirmat el.

79 de copii şi 21 de aparţinători au fost transferaţi, marţi seară, de la Spitalul „Nicolae Robănescu” la spitalul „Marie Curie”.

Noaptea trecută premierul a postat un mesaj pe o rețea de socializare în care a transmis mulțumiri personalului medical și pompierilor pentru promptitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă la intervenția de la Spitalul „Nicolae Robănescu”. Marcel Ciolacu spune că cel mai important este că toți copiii și personalul medical sunt în siguranță.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati