Marcel Ciolacu, după cazul profesoarei înjunghiate şi al celei umilite de elevi: S-a mers prea departe, cu această libertate prost înţeleasă

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, cataloghează drept „cutremurătoare” cazul profesoarei înjunghiate de un elev şi pe cel al profesoarei umilite de copii de 13 într-o şcoală din Prahova, el susţinând că în astfel de situaţii se pune în discuţie autoritatea cadrelor didactice. În acest context, liderul social-democrat anunţă că PSD „va insista” ca noile reglementări legislative „să restabilească autoritatea profesorilor şi respectul” pentru aceştia.

„Cazurile recente ale elevului care a înjunghiat premeditat o profesoară sau al celor din Prahova care au umilit şi batjocorit un cadru didactic sunt cutremurătoare. Şi este cu atât mai grav cu cât astfel de lucruri se petrec într-o sală de clasă! Aceste cazuri pun în discuţie autoritatea profesorilor. S-a mers prea departe cu această libertate prost înţeleasă. Dascălii au ajuns bătaia de joc a unor elevi care consideră că au doar drepturi, fără nicio obligaţie. Lucrurile nu pot continua aşa! Înainte dascălul era una dintre cele mai respectate persoane din comunitate. S-a pierdut acest respect şi este foarte grav! Nu poţi avea educaţie de calitate dacă profesorii nu sunt respectaţi!”, scrie, sâmbătă, Marcel Ciolacu, pe Facebook.
Acesta precizează că, în condiţiile în care de educaţie depinde viitorul României, este nevoie de intervenţie în aşa fel încât legile educaţiei, aflate în această perioadă în Parlament, să restabilească autoritatea profesorilor.
„Trebuie intervenit urgent! Avem legile Educaţiei în Parlament. PSD va insista ca noile reglementări să restabilească autoritatea profesorilor şi respectul pentru cei care ne învaţă carte!”, adaugă preşedintele PSD.
Săptămâna aceasta, un adolescent de 16 ani de la Colegiul Naţional ”Ion Creangă” din Bucureşti a înjunghiat în gât o profesoară, tânărul fiind arestat preventiv. Tot săptămâna aceasta, în spaţiul public au apărut imagini filmate într-o şcoală din judeţul Prahova, în care elevi de 13 ani mimează acte sexuale cu o profesoară, în timpul orei de curs, femeia fiind vizibil depăşită de situaţie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati