Marcel Ciolacu: Marți ne întâlnim cu sindicatele, miercuri prezentăm bugetul alternativ

0
110
Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că marți să va întâlni cu liderii principalelor confederații sindicale din țară pentru a se consulta asupra principiilor pe care construim bugetul național alternativ, precum și pe indicatorii macroeconomici.

Miercuri, PSD va prezenta propria variant de buget.

„Datele noastre preliminare arată că este corect tot ceea ce mii de sindicaliști strigă de la începutul anului în stradă. Că austeritatea lui Cîțu este o minciună! Că este inuman și umilitor să majorezi salariul minim cu 25 de bani pe oră într-o țară unde 50% dintre salarii sunt între 1.300 și 1.600 de lei lunar, iar prețurile alimentelor și energiei au explodat! Că împrumuturile aberante ale guvernaților s-au scurs în buzunarele clientelei de partid, la populație și firme neajungând nimic! Nu au vrut să mărească alocațiile copiilor. Deși Germania, de exemplu, exact asta a făcut anul trecut, iar acum, în America, președintele Biden vrea să dea între 3.000 și 3600 de dolari pe an pentru fiecare copi. Nu au mărit salariile și pensiile, conform legii. În schimb, prietenii puterii s-au îmbogățit din tunurile cu măști, gen Unifarm sau Romarm, sau din furtul de tablă, vezi cazul Baronului de la Iași cercetat de DNA!„, a scris Ciolacu pe Facebook.

El a mai spus că guvernanții nu au ajutat firmele locale, în timp ce România a avut cel mai slab răspuns fiscal anti-pandemie din Europa.

„Doar promisiuni electorale, în realitate sprijinul concret nici măcar acum nu a ajuns la firmele afectate! Românii trebuie să știe adevărul în privința finanțelor țării. Bani sunt și nu doar pentru clientela puterii! Vom prezenta miercuri varianta noastră de buget, care demonstrează că sunt bani pentru a mări veniturile românilor și a ajuta masiv economia! Vom arăta că sănătatea poate și trebuie finanțată suplimentar! Vom explica românilor cum România se poate dezvolta prin stimulare financiară, și nu prin austeritate fiscală!„, a concluzionat liderul PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.