Marcel Ciolacu: Nu cred că puteam în decurs de trei săptămâni să termin reorganizarea sistemului bugetar

0
222
Foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că reorganizarea sistemului bugetar se va face într-un timp „record”, dar nu se va realiza „inconştient”, „pe colţul unei mese”.

Premierul a fost întrebat de ce a amânat cu şase luni reorganizarea instituţiilor statului.

„Am spus ieri în discurs, cu adevărat, un pic acoperit. Am avut o singură greşeală, în loc de Coreea de Sud am spus Coreea de Nord, am văzut că m-aţi penalizat, mă bucur pentru acest lucru, pentru că, de aceea, există presă.

Nu cred că puteam în decurs de trei săptămâni să termin reorganizarea sistemului bugetar, lucru care nu s-a făcut de 30 de ani, la fel ca la ANAF.

În schimb, am promis foarte clar că voi începe de anul acesta. Am o promisiune cu Ministerul Muncii, Ministerul Agriculturii. (…)

Sunt în transparenţă deja. Vă spun, numai la Ministerul de Finanţe erau 186 de acte normative la avizat. Trebuia să fac o organizare internă, administrativă a Guvernului şi veţi vedea şi avea o surpriză. Plăcută, din punctul meu de vedere. Această reorganizare se va face într-un timp record. Nu vreau să o fac inconştient, pe colţul unei mese”, a explicat Ciolacu, la Palatul Parlamentului.

Întrebat ce va face cu instituţiile de stat centrale sau locale care în momentul de faţă folosesc acest răgaz pentru a face modificări în organigramă doar ca să cosmetizeze această reorganizare, premierul a răspuns: „Nu vor avea timp”.

Sursa AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.