Marcel Ciolacu: Nu dosarul cu vaccinurile e cel mai important. Noi am fost pe primul loc în lume în timpul pandemiei la mortalitate excesivă

1
309
sursa foto: www.gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, într-un interviu difuzat sâmbătă seara de Realitatea Plus, că nu dosarul cu vaccinurile anti-COVID este cel mai important și a susținut că statul român trebuie să facă „o analiză pe cifre, pe comparații, pe fiecare spital, pe întreg sistemul de sănătate” în legătură cu faptul că România a fost pe primul loc în lume în timpul pandemiei la mortalitate excesivă, potrivit g4media.

Premierul Ciolacu a menționat că există un precedent, respectiv fostul ministru al Sănătății din Franța e anchetat pentru mortalitatea din pandemie.

„Mi-aș dori întâi și întâi să aflăm tot adevărul despre ce s-a întâmplat în pandemie”, a spus Ciolacu. Întrebat dacă acest lucru se va întâmplă până la alegeri, premierul a răspuns că nu știe.

„Nu cred că dosarul cu vaccinurile este cel mai important. Noi am fost pe primul loc în lume în timpul pandemiei la mortalitate excesivă. Cu alte cuvinte, am închis spitalele și bunicii și părinții noștri și familiile noastre au murit cu zile, pentru că nu am găsit sistemul și n-am luat deciziile corecte ca românii să aibă acces la actul medical. Acolo este cea mai mare problemă a celor care au guvernat pe timpul pandemiei, nu vaccinurile, nu banii, viețile omenești. Acolo văd eu necesar ca statul român să facă o analiză pe cifre, pe comparații, pe fiecare spital, pe întreg sistemul de sănătate. Ceea ce s-a întâmplat atunci nu mai trebuie să se întâmple vreodată”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Premierul a precizat că există „un precedent creat în Franța.

„Fostul ministru al Sănătății din Franța, o doamnă ministru este anchetată pentru mortalitatea din timpul pandemiei. Noi considerăm când ajungi ministru, premier, treci pe acolo, iei niște decizii, influențează viețile la milioane de români și nu poți să răspunzi. Zice a fost o oportunitate. Când te joci cu viețile oamenilor, nu mai vorbim de oportunități. Dacă nu ești pregătit… Trebuie o dată să stopăm. Ca să fii ministru, trebuie să fii pregătit, nu pentru că ai tu un aranjament în interiorul partidului și te-ai dus tu acolo. Ai luat decizii proaste, nu poate tot timpul să plătească statul român, infringemente, tot felul de contracte care știai bine că nu se duc la îndeplinire”, a subliniat liderul PSD.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.