Marcel Ciolacu: Pandemia COVID nu se termină, dar vor fi relaxări

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus duminică, la Antena 3, că pandemia nu se va termina, dar vor urma nişte relaxări.

„Părerea mea este că pandemia nu se încheie, dar o să fie o relaxare.

Această tulpină, mai ales la cei vaccinaţi, nu pune viaţa în pericol şi este o imunitate consistentă în România, cifrele arată 83% imunizare pentru Bucureşti”, a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, duminică, la Antena 3.

Cât despre autorităţi, Ciolacu spune că are încredere în ministrul Sănătăţii şi medicul Streinu-Cercel şi precizează că este mulţumit de cum a gestionat situaţia Alexandru Rafila.

Ciolacu: Am încredere în doi oameni, Rafila şi Cercel

„Eu sunt mulţumit de dr. Alexandru Rafila cum a comunicat şi gestionat. Specialiştii trebuie să fie mai credibili (…) În Rafila şi Adrian Streinu-Cercel am mai mare încredere, dar în domnul Arafat.

Urmează să vină şi antiviralul inovativ în sistemul sanitar, nu ştiu de ce au negociat aşa mult la Comisia Europeană şi vedem că nu mai e aşa mai presiune pe sistemul sanitar.

Am auzit că în următoarele săptămâni vom renunţa la măştile în exterior, ne protejăm fiecare singuri şi învăţăm să trăim cu acest virus”, a adăugat Ciolacu.

Cât despre relaţia Rafila-Arafat, care nu era tocmai bună la venirea medicului în fruntea Ministerului Sănătăţii, şeful social-democrat susţine că acum situaţia s-a schimbat.

Ciolacu: „Au fost multe lucruri făcute haotic”

„Dacă la început nu era prea bună comunicarea Alexandru Rafila-Raed Arafat, lucrurile sunt bune acum”, a precizat Ciolacu.

În ce priveşte unele decizii discutabile luate în timpul pandemiei, social-democratul spune că nu crede că şeful DSU ar fi luat măsuri cu rea-credinţă.

„Primul val ne-a luat pe toţi pe nepregpătite. Au fost multe lucruri făcute haotic, dar eu nu-l văd pe Raed Arafat să fi luat o decizie cu rea-credinţă. Dar la 600 de decese pe zi te sperii şi poate iei nişte decizii discutabile”, a mai declarat social-democratul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati