Marcel Ciolacu spune că alianţa PSD PNL a câştigat primăriile de la sectoarele 1 şi 2

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că alianţa PSD PNL a câştigat primăriile de la sectoarele 1 şi 2, adăugând că urmează o şedinţă de coaliţie pentru a se decide în legătură cu alegerile prezidenţiale şi cele parlamentare.

Ciolacu a fost întrebat la sediul central al PSD când va fi decis candidatul partidului pentru alegerile prezidenţiale, notează Agerpres.

„Nu ştiu. Lăsaţi-mă întâi să vedem rezultatele finale şi apoi categoric că o să am o discuţie cu colegii mei. Astăzi o să stau de vorbă cu domnul Ciucă (despre data şedinţei de coaliţie – n.r.). Am vorbit cu domnul Ciucă de dimineaţă, urmează să avem o coaliţie.

  • Sectoarele 1 şi 2 sunt câştigate. Domnul Tuţă a câştigat şi domnul Hopincă la fel. E o diferenţă mică, dar asta înseamnă democraţie. Şi la Bistriţa e diferenţa foarte mică, dar la fel, asta e democraţia, cum şi la Botoşani, la Vrancea”, a spus premierul.

Ciolacu a afirmat că rezultatele de la alegerile europarlamentare arată că alianţa PSD PNL a primit un semnal puternic de la români că au încredere în aceasta.

„Din punctul meu de vedere, când o alianţă electorală are cu 5 în faţă, e un semnal puternic transmis de către români că au încredere în această alianţă. Cu adevărat sunt toate premisele a se crea o alianţă politică. Dar vom vedea decizia. (…) Dacă facem o alianţă politică, asta înseamnă că avem candidat comun pentru funcţia de preşedinte şi listă comună la parlamentare în decembrie. (…) PSD momentan a câştigat alegerile. Este foarte puţin probabil ca PSD să renunţe la candidat, ţinând cont că chiar le-a câştigat”, a menţionat Ciolacu.

El a spus că va avea loc o analiză în partid legată de alegerile locale şi cele europarlamentare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati