Marcel Ciolacu: Sunt ferm convins că în octombrie nu o să mai avem vize cu SUA

Premierul Marcel Ciolacu spune că este ferm convins că în octombrie, cel târziu, România nu o să mai aibă vize cu Statele Unite şi că ţara noastră va intra în acest an şi în Schengen cu graniţele terestre.

„Eu sunt ferm convins că în Schengen terestru vom intra şi anul acesta. Da, sunt convins că anul acesta vom intra. (…) Aţi văzut că am avut discuţii şi cu cancelarul, am avut şi cu Ungaria, am avut cu toată lumea. De 13 ani vorbim de Schengen. Domnule, eu am reuşit, cu Guvernul României, să intrăm parţial, dar, cu piciorul drept, şi aerian şi maritim – foarte important maritim, înţelegem cu toţii de ce şi cum, şi investiţiile, şi ce înseamnă în acest moment, strategic, Portul Constanţa pentru România şi pentru întreaga Europa, ce poartă deschisă”, a spus Ciolacu, potrivit Agerpres.

El a adăugat că este ferm convins că în octombrie ţara noastră nu o să mai aibă vize cu Statele Unite.

”Mobilizare în continuare din partea românilor, să meargă să-şi reînnoiască vizele”

„Mai dau o veste. Anul fiscal în Statele Unite se termină în septembrie. Eu sunt ferm convins că în octombrie, cel târziu, nu o să mai avem vize cu Statele Unite, Visa Waiver. Cu adevărat, trebuie o mobilizare în continuare din partea românilor, să meargă să-şi reînnoiască vizele, care mai au o perioadă scurtă până expiră. Fiindcă şi Polonia a reuşit acest lucru, dar cu adevărat ne trebuie o mobilizare a românilor şi să înţelegem că acum este un moment istoric în care trebuie să ne implicăm”, a spus premierul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati