Marcel Ciolacu vrea plafonarea preţului la alimentele de bază

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, liderul PSD, consideră că plafonarea preţului la alimentele de bază ar reprezenta o soluţie pentru România. Măsura a fost deja aplicată de mai multe state europene.

Întrebat la sediul PSD dacă ar opta pentru TVA zero la alimente, liderul social-democraţilor a arătat că se va discuta, adăugând că această soluţie nu va ajuta prea mult, scrie Agerpres.

„O să se discute. Nu cred că o să ajute TVA zero la alimente. Deja avem TVA redusă la alimente. Am văzut că alte ţări europene au luat altfel de măsuri. Au plafonat preţul la alimentele de bază, se pare că este mult mai bine”, a explicat Marcel Ciolacu.

În Ungaria, plafonarea a dus la raționalizarea alimentelor în Lidl

Una dintre puținele țări europene care au plafonat prin lege prețul alimentelor de bază a fost Ungaria. Rezultatul a fost că lanțul de magazine Lidl a anunțat că va raţionaliza din februarie vânzarea alimentelor de bază cu termen de garanţie de lungă durată şi ale căror preţuri au fost plafonate de guvernul ungar, scrie G4Media.ro.

În data de 12 ianuarie, guvernul condus de Viktor Orbán a anunţat că va reglementa preţurile în cazul a şase produse de bază: zahăr, făină de grâu, ulei de floarea soarelui, pulpă de porc, piept de pui şi lapte de vacă cu 2,8% grăsime.

Lidl Ungaria a stabilit acum cantitatea maximă care poate fi achiziționată la o singură cumpărătură: zahăr – 10 kg, făină – 10 kg, lapte UHT – 12 litri, ulei de floarea soarelui – 10 litri.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati