Marcel Vela anunță construirea unui nou spital al MAI. Va avea și o bancă de plasmă

0
80
Vela

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat construirea unei noi unități medicale după ce un teren al Academiei de Poliție a fost trecut în proprietatea Spitalului de Urgență „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”, transmite Agerpres. Noul spital va avea și o bancă de plasmă.

A fost inaugurat punctul de colectare de plasmă de la spitalul Gerot

Nicolae Ciucă, prim-ministrul interimar, și Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, au inaugurat, luni, Punctul Mobil de colectare de plasmă convalescentă, de la Spitalul de Urgenţă „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” al MAI.

Ministrul a precizat că la acest Punct mobil vor putea dona plasmă covalescentă toți angajații MAI care au avut Covid-19 și care îndeplinesc condițiile medicale, iar beneficiarii vor fi toți pacienții care au nevoie de plasmă.

„Am gândit, împreună cu conducerea Direcţiei Medicale şi Spitalului de Urgenţă ‘Prof. Dr, Dimitrie Gerota’, un plan de dezvoltare a serviciilor medicale pe mai multe etape. Un prim pas l-am făcut acum prin operaţionalizarea acestui Punct mobil de colectare de plasmă convalescentă la nivelul Spitalului Gerota al Ministerului Afacerilor Interne, în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti şi Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională.

În acest punct, vor putea dona toţi angajaţii MAI care au avut COVID-19 şi vreau să vă spun că nu sunt puţini, care evident îndeplinesc şi criteriile medicale, iar beneficiarii vor fi toţi pacienţii care au nevoie de plasmă”, a afirmat Marcel Vela.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.