Marcel Vela: Reluăm proiectul reformei MAI care va include și înființarea Poliției Animalelor

Ministrul de Interne, Marcel Vela a anunțat că proiectul privind reforma structurii pe care o conduce va fi repropus spre aprobare spre finele lunii iunie.

„Acest proiect ce ține de o decizie normativă privind organizarea, restructurarea și eficientzarea MAI l-am susținut încă de anul trecut, urmând să-l repunem pe tapet la finalul lunii iunie”, a transmis Vela, la Digi24.

În cadrul acestui proiect se are în vedere și înființarea Poliției Animalelor.

„În zona de ordine publică putem înființa un departament de poliția animalelor. Trebuie stabilit cine ar trebui să se ocupe, vom analiza împreună și cu ONG-urile care se ocupă de protecția animalelor, plus că intervine și o latură de abordare strict de specialtate în domeniul veterinar”, a comentat Vela. El nu a exclus posibilitatea ca Poliția Locală să preia această atribuție, privind protejarea animalelor.

Legat de propunerile lansate de Jandaremlerie, care vizau măsuri stricte și amenzi în cazul organizării unor manifestații publice, Ministrul Vela a precizat că subiectul a fost închis încă din momentul în care a apărut în spațiul media.

„Vreau să vă spun că Jandarmeria nu are drept de inițiativă legislativă. Au fost niște propuneri lansate într-un grup de consultare, au venit cu idei și reprezentanți ai Jandarmeriei, strict pe zona lor, dar fără avizul secretarului de stat care se ocupă de domeniul Ordinie Publică. Noi am analizat proprunerile și am anunțat că nu reprezintă poziția Ministerului, iar vineri s-a închis subiectul. Nu am cum să am eu o problemă cu protestatrii. Amintesc că am fost primul minsitru care am luat atitudine și legat de violențele Jandarmeriei din 10 august. În mandatul meu am desecretizat raportul, inclusiv convorbirile (…)”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati