Marile lanţuri de farmacii au semnat un pact pentru a ajuta la distribuirea vaccinului anti-Covid-19

Membrii Asociației Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR) au semnat un Pact de solidaritate privind asigurarea condițiilor tehnice necesare pentru facilitarea accesului pacienților români la vaccinul anti-COVID-19 pentru a veni în sprijinul autorităților în implementarea strategiei și a planului de acțiuni privind vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2.

„Salutăm demersul de realizare a unei Strategii Naționale de Vaccinare și apreciem rolul strategic asumat de către Administrația Prezidențială în dezvoltarea unui mecanism de implementare care să coalizeze toți actorii relevanți. În acest context, considerăm că sectorul de distribuție și retail farmaceutic reprezintă o verigă importantă a sistemului de sănătate din România și trebuie să fie parte integrantă din infrastructura rețelei de vaccinare avută în vedere în cadrul strategiei naționale. Tocmai de aceea, pentru a veni în întâmpinarea acestui demers, am decis semnarea unui Pact de solidaritate care ne va permite să realizăm acțiuni de sprijin sub tutela și directa organizare și supraveghere a autorităților competente, fără a implica vreo acțiune concertată de aliniere între membrii ADRFR.”, a declarat Iulian Trandafir, Președintele ADRFR.

 ADRFR reunește companii cu experiență solidă în distribuția și comercializarea de medicamente care operează o rețea de depozite și farmacii comunitare cu acoperire națională. Membrii ADRFR își manifestă disponibilitatea de a pune la dispoziția instituțiilor statului expertiza în domeniu, resurse materiale și umane.

„În această perioadă premergătoare campaniei de vaccinare anti-COVID-19, la nivel global, toți distribuitorii din sectorul farmaceutic urmăresc cu maximă atenție comunicările producătorilor privind condițiile de stocare și transport ale vaccinului, deoarece acestea sunt esențiale în stabilirea procesului de punere pe piață. Companiile din cadrul ADRFR depun toate eforturile pentru a fi pregătite să sprijine autoritățile în momentul demarării campaniei naționale de imunizare”, a adăugat Iulian Trandafir, Președintele ADRFR.

Prin angajații noștri în activitatea de distribuție și din farmacii, ADRFR rămâne în continuare în linia întâi de luptă împotriva COVID-19 cu scopul de a asigura accesul pacienților români la medicamente și servicii farmaceutice, în cele mai bune condiții de siguranță și confort.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati